Novosti

11. Međunarodni memorijal Josip Potnek

29.10.2016.

 

Na vrućim tatamijima u Slavoniji u konkurenciji 400 natjecatelja iz 8 zemalja, danas su svoje znanje i vještine prikazali mali judasi našeg kluba. Ukupno 12 natjecatelja u uzrastima U10,U12& U14 ostvarilo je slijedeće rezultate:

U10

Marija Bolsec -32 kg u prvom kolu Marija je pobijedila svoju protivnicu na ipon. U polufinalu bila je uspješnija od svoje protivnice na yuko i zatim ipon zahvatom držanja. U finalu je nažalost malo dijelilo od zlatne medalje, izgubila je na dvojbeni yuko i na kraju osvojila odlično 2.mjesto.!!!!

Vanja Svečnjak -32 kg u prvom kolu upisala je poraz od kasnije pobjednice na ioon. U repasaznoj borbi Vanja radi najbolju borbu i sa dva lijepa ouchi garija osigurava sebi borbu za medalju. Nažalost u posljednjoj borbi Vanja gubi na ipon i na kraju osvaja 5.mjesto.

Karla Kolman -40 kg u kategoriji sa 5 natjecateljica Karla je imala 4 borbe. U rijetko viđenim odlučujućoj borbi za zlato moram priznati da je Karla imala dosta peha i da je nakon vodstva na wazari i yuko ipak izgubila u posljednjih 20 sekundi. Ostale 3 borbe glatko je dobila na ipon i osvojila odlično 2.mjesto!!!!

U12

Karla Dah Rađenović -40 kg u kategoriji sa 8 natjecateljica Karla je u prvoj borbi izgubila na zahvat držanja. U repasazu ponovo vrlo teška protivnica iz Srbije bila je prejaka za Karlu koja gubi na ipon i završava natjecanje na 7. mjestu.

Sara Šančić +52 kg u kategoriji sa 5 natjecateljica u prvom kolu pobjeđuje na ipon. U drugom gubi na ipon zahvatom drzanja. U trećoj borbi pobjeđuje na ipon ,a zatim u posljednjoj borbi dana Sara baca na ipon i na kraju osvaja 1.mjesto!!!!

Dorian Gorički -42 kg u prvom nastupu upisao je poraz na 2 wazarija. U repasažu prvo pobjeđuje na ipon. Zatim u finalu repasaza zahvatom držanja pobjeđuje na ipon i osigurava borbu za broncu. U borbi za medalju Dorian wazarijem i yukom osigurava mjesto na postolju i osvaja 3.mjesto.!!!!

 

 

U14

Matea Svečnjak -44 kg u prvom kolu izgubila je od Kaje zahvatom držanja. U drugoj borbi Mateja je protiv puno veće protivnice odradila odličnu borbu i na kraju osvojila 2.mjesto!!!!

Kaja Špoljarić -44 kg je pobijedila Mateu u prvoj borbi na ipon. Jednako tako prosla je i njena druga protivnica koju je Kaja dominantno pobijedila i zasluženo osvojila 1.mjesto!!!!!

Leon Gorički -46 kg u prvom borbu gubi borbu na zahvat dosta nespretno. U drugoj borbi protivnik je bio puno bolji i zasluženo pobjeđuje Leona na ipon. Nažalost, Leon se lakše ozlijedio i nije nastupio u posljednjoj borbi. Na kraju osvaja 3.mjesto!!!

Tin Oršić -60 kg u kategoriji sa 4 natjecatelja Tin je odradio odlične borbe i u svim borbama pobijedio svoje protivnike na ipon i uvjerljivo i zasluženo osvojio 1.mjesto!!!!

Mario Smontara -66 kg u prvoj borbi Mario pomalo neoprezno gubi borbu. Nakon što je cijelu borbu napadao i bio bolji dobija shido zbog izlaska van tatamija i gubi borbu. U drugom nastupu Mario nije našao riješenje za svog protivnika i gubi na ipon. Na kraju osvaja 3.mjesto!!!

Marko Cerić +66 kg u prvoj borbi Marko pobjeđuje na ipon. U polufinalu bolji je od svog protivnika i sa 2 wazarija ulazi u finale. U finalu zasluženo pobjeđuje puno težeg protivnika na yuko i osvaja 1.mjesto!!!!

Na kraju ovog lijepog dana posebne pohvale idu svim mojim natjecateljima koji su zaista bili izvrsni i još jednom učinili da se osjećam ponosno. Hvala Irini , Sanji i Andrei koje su bile glavna podrška s tribina i naravno velika pomoć kod vožnje drugog kombija.

Trener:

Josip Šančić 

Unesite svoj komentar:
Ime*
E-mail*
(neće biti prikazan)
   
Tekst komentara*