Novosti

CADET EUROPEAN JUDO CUP Bielsko Biala 2015- Poland

07.06.2015.

 

 

Na posljednjem u nizu europskih kupova za kadete u Poljskoj nastupilo je 26 reprezentacija sa ukupno 449 natjecatelja. Hrvatska je imala 8 predstavnika, a među njima i Dora Bortas -57 kg. Nakon odrađenog turnira i priprema u Portugalu, bez prevelike pauze stigli smo u Poljsku po još jedan dobar rezultat prije nadolazećeg Europskog prvenstva koje će se održati početkom 7.mjeseca u Bugarskoj. Dora na tatami izlazi u nedjelju.
Dora Bortas -57 kg (35 natjecateljica) 6.nositeljica, u prvom kolu čeka je domaća predstavnica Bandura. Dora od početka ima bolji gard i kontrolu, baca na yuko i drži protivnicu u zahvatu držanja do ipona. U drugoj borbi protiv Pelitteri (ITA) Dora baca na wazari i odlično otvara borbu. Nažalost, minutu prije kraja pada na wazari a zatim i yuko, i gubi borbu za taj yuko. Kako je njena protivnica pobijedila borbu za polufinale Dori ostaje prilika za popravne borbe. U repasažu protiv Filipisan(ROM) nažalost nije bilo dovoljno koncentracije i nakon dobrog početka Dora napada ouchijem ali je njena protivnica baca kontra tehnikom.
Pohvalio bi Doru na sjajnim borbama, što je uvijek maksimalno u svakoj borbi i ostavlja srce na tatamiju. Ostaje nam posljednjih mjesec dana za završne pripreme pred EP i nadamo se da će sve proći dobro.
Trener:
Josip Šančić

Unesite svoj komentar:
Ime*
E-mail*
(neće biti prikazan)
   
Tekst komentara*