Novosti

EUROPEAN CHAMPIONSHIPS CADETS U-18 2014/07/04 to 2014/07/06 ATHENS, GREECE

04.07.2014.

 

 

Ovog vikenda u Ateni  se  održava  Europsko prvenstvo u judu za kadete I kadetkinje.  429 natjecatelja iz 42 zemlje tražilo je svoje mjesto na postolju.

Boje Hrvatske prvog dana natjecanja branila je naša članica Dora Bortas(-48 kg). Ždrijeb joj je donio Nizozemku Langreneze s kojom se Dora već susretala I prije. Borba je bila izuzetno teška I nakon početnog ispitivanja snaga Dora je dobila kaznu za neaktivnost. Nakon toga ubacuje u višu brzinu I tjera protivnicu na pasivnost  zbog koje dobija kaznu. Nažalost, 40 sekundi prije kraja Dora dobija drugu kaznu I do kraja ne uspijeva stići prednost svoje  protivnice. Nažalost, nije imala popravnih borbi I na ovaj način završava svoj prvi nastup na EP. Vjerujem da će joj ovo iskustvo pomoći u narednim godinama I da ćemo I nju gledati u borbama za odličja.

Sutra na tatami izlazi naša druga predstavnica Tihea Topolovec (-52 kg) kojoj je ždrijeb baš kao I Dori donio protivnicu iz Nizozemske. Nadamo se odličnim borbama I dobrom rezultatu.

Drugog dana natjecanja na tatami je izašla Tihea Topolovec. U prvoj borbi protiv predstavnice Nizozemske nakon izjednačene borbe u početku, prvo baca na yuko a zatim i na wazari. 

Pobjeđuje sa 7:0. U drugoj borbi protiv predstavnice Njemačke nažalost Tihea nije uspijela pronaći riješenje za svoju protivnicu, i gubi borbu na wazari. Na kraju se pokazalo da je baš ova njena protivnica uspijela osvojiti brončanu medalju. Šteta jer je rezultatima u ovoj godini sigurno mogla i očekivala vise. Ali vjerujem da će joj ovo iskustvo pomoći da već druge godine bude na postolju.

Sutra još malo gledamo naše predstavnike posljednjeg dana EP , a zatim polako pakiramo stvari i put našeg Samobora.

Trener :

Josip Šančić

Unesite svoj komentar:
Ime*
E-mail*
(neće biti prikazan)
   
Tekst komentara*