Novosti

11. MEMORIJAL „M. ZEBIĆ“, SPLIT 11.05.2012.

15.05.2013.

U subotu je 7 natjecateljica našeg kluba nastupilo na natjecanju u organizaciji JK „Dalmacija-Cement“ na kojem je uz JK Samobor nastupilo još dvadesetak klubova iz 6 zemalja.

Prva je na strunjaču izašla Lucija Nakata u kategoriji do -32 kg (12 natjecateljica) koja je, nakon odličnog otvaranja u prve dvije borbe i dvije brze pobjede, zapela na predstavnici Italije u polufinalu. Nakon toga pobjeđuje i osvaja TREĆE MJESTO. Lucija na svakom novom natjecanju pokazuje sve veći napredak, prije svega u tehnici i pristupu borbi, što je i na ovom natjecanju došlo do izražaja.

Matea Garašić i Mia Milković nastupile su u kategoriji do 44 kg (6 natjecateljica). Matea je sa dvije brze i odlučne pobjede osvojila PRVO MJESTO, dok je Mia sa dva poraza ostala na korak do trećeg mjesta. Vjerujem da će već na regionalnom natjecanju ovaj vikend Mia ostvariti bolji rezultat jer joj nedostaje samo malo više odlučnosti i vjere koja će doći sa iskusvom, natjecanjima i treninzima. Mislim da je na dobrom putu. Matea je bez problema savladala obje protivnice te se nadam da će takav pozitivan stav i želju pokazati i za tjedan dana sa malo starijim protivnicama.

U starijem godištu prve su na strunjaču izašle Lucija Šinkovec i Martina Greblički u kategoriji do 52 kg (5 natjecateljica). Iako je uobičajeno da se u slučaju kada je u kategoriji 5 natjecateljica ide na sistem svatko sa svakim, organizator je odlučio drugačije. Matina i Lucija odmah su imale polufinalne borbe. Martina, nakon vodstva na shido, gubi borbu u zadnjih 5 sekundi. Bila je dominantna cijelo vrijeme pa se usuđujem reći i bolja od svoje protivnice ( Zrinke?) što je pokazivala i napadima i u borbi za gard. Međutim, svakako treba poraditi i na realizaciji svih tih silnih napada što je problem koji muči i ostale cure. Malo više vjere u sebe i rezultati će sigurno doći J Nakon te borbe Martina gubi još jednu (od Zrinke?) te time završava natjecanje na petom mjestu. I ona sama zna da je moglo puno bolje te da je ovaj puta između finala i petog mjesta odlučivalo 5 sekundi. Lucija je već prije pokazala da često pobjeđuje protivnice koje puno dulje treniraju od nje, a tako je bilo i ovaj puta. Lucija ima odličan stav s kojim ulazi u borbu i izrazitu borbenost koja joj često daje veliku prednost. Puno je napredovala u tehnici i nadam se da će tako nastaviti i dalje. Pobjedama u dvije borbe osvojila je PRVO MJESTO.

U kategoriji do 57 kg nastupile su Laura Sunara i Mia Prelec. U konkurenciji od 7 natjecateljica obje gube prve borbe te odlaze u borbe za treća mjesta. Laura pobjeđuje i osvaja TREĆE MJESTO dok Mia ostaje na korak do postolja i osvaja peto mjesto. Obje znaju da mogu bolje, posebno Mia koja uz odličan gard i dominaciju u cijeloj borbi predugo čeka na napad. Iako je moguće pobjediti i s kaznom, što ostavlja mnogo mjesta za taktiziranje, u ovim uzrastima borba je prekratka a da ne napominjem i da odluka o dodjeljivanju kazne na ovakvim natjecanjima ovisi o samo jednom sucu. Prema tome svakao treba poraditi na realizaciji napada i vjeri u sebe jer sigurna sam da cure mogu puno bolje i puno više napadati i bacati nego što su pokazale. To pokazuju i na treninzima te vjerujem da će se brzo probuditi i na natjecanjima.

Sve u svemu bilo je ovo jako veselo i pozitivno iskustvo. Poseban je osjećaj putovati s curama, ali i veliki izazov za našeg vozača Patrika Nakatu koji je morao trpiti jako puno visokih tonova i neprestano jedno te iste pjesme sa CD-a od Severine. Velika pohvala curama za ponašanje i veselo raspoloženje te za međusobnu podršku i žensku solidarnost. Još jednom hvala našem vozaču koji nas je sretno i sigurno doveo tamo i natrag te našim domaćinima koji su nam omogućili odličan smještaj i boravak.

Unesite svoj komentar:
Ime*
E-mail*
(neće biti prikazan)
   
Tekst komentara*