Novosti

POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE U JUDU ZA DJEČAKE I DJEVOJČICE
SAMOBOR, 26.5.2012.

31.05.2012.

Pogledajte i galeriju slika!U subotu 26.5.2012. godine u Sportskoj dvorani „Samobor“ u organizaciji Hrvatskog judo saveza i Judo kluba „Samobor“ održano je Pojedinačno prvenstvo Republike Hrvatske u judu za dječake i djevojčice. Natjecanje je svečano otvorio Ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije, Milan Koman, a ujedno je predstavljena i knjiga o judu autorice Danice Juričić – Spasović: Volim džudo, volim Sandru.

Na Prvenstvu RH nastupilo je 282 natjecatelja i natjecateljica u uzrastu do 13 godina iz 47 hrvatskih klubova.

Kod dječaka prvi je na tatami izišao Ivan Ištuk u kategoriji do 30kg. Do izražaja je došlo njegovo natjecateljsko neiskustvo, pa gubi prvu borbu i na žalost, ostaje i bez repasaža.

Iako nije uputno prognozirati ishode u judu, pogotovo kod najmlađih natjecatelja, u kategoriji do 34 kg sa sigurnošću smo na Filipa Šipeka gledali kao na favorita. Brončani s PH za mlađe kadete prije 20 – ak dana u Rijeci ništa nije prepustio slučaju i osvaja zlatnu medalju i postaje PRVAK HRVATSKE.

Marko Svečnjak je u prvom kolu odmah naišao na budućeg prvaka i gubi borbu, a gubi i u repasažu, a David Ivan Ožbolt nakon gubitka prve borbe ostaje i bez repasaža.

Borna Ivošević je u kategoriji do 50 kg s obzirom na iskustvo i prikazane borbe u Moskvi, Rijeci i drugim turnirima bio jedan od favorita. To je i dokazao pobijedivši u sve 4 borbe. Zlatna medalja za Bornu i to je još jedan PRVAK HRVATSKE.

U kategoriji do 55 kg nastupio je Vatroslav Jakopec, ali je ostao bez pobjede. Na kraju je natjecanje završio 9.

Franjko Martin u kategoriji do 60 kg je nakon gubitka prve borbe, sve iznenadio i s dvije pobjede u repasažu došao do borbe za medalju. Na žalost, gubi borbu i osvaja 5. mjesto.

Posebno treba istaknuti Tomislava Stjepanovića u kategoriji do 60 kg koji je pokazao veliku borbenost i veliko srce. Tomislav pobjeđuje u prve dvije borbe, ali treću gubi i nastavlja natjecanje u repasažu. Tomislav se u repasažnoj borbi izvrsno borio, ali je prilikom jednog pada ozlijedio ruku. Ali i s ozlijeđenom rukom Tomislav nastavlja borbu koja završava u zlatnom bodu minimalnim porazom.

Među djevojčicama, prva na tatami u kategoriji do 32 kg izlazi prošlogodišnja viceprvakinja Hrvatske Marija Lindić. Hrabrim borbama osvaja zlatnu medalju i postaje PRVAKINJA HRVATSKE.

U istoj kategoriji Terezija Žura je izgubila prvu borbu i ostala bez repasaža, a Lucija Nakata nakon početne pobjede, u repasažu gubi dvije borbe i završava natjecanje kao 7.

Matea Garašić je u kategoriji do 44 kg ostala bez repasaža nakon prve izgubljene borbe.

Helena Vuković, treća s PH za mlađe kadetkinje u Rijeci, dokazala je svoju borbenost i sposobnost i bez problema u kategoriji do 48 kg osvojila zlatnu medalju i postala PRVAKINJA HRVATSKE.

U istoj kategoriji nastupila je i Martina Greblički. Nakon početne pobjede, gubi slijedeću borbu i nastavlja s dvije pobjede u repasažu. Na žalost gubi borbu za treće mjesto i ostaje 5. na korak do medalje.

U kategoriji do 52 kg Lucija Šinkovec, kao i prošle godine u Splitu, osvaja brončanu medalju, a Laura Sunara natjecanje završava na 7. mjestu.

Lorena Štengl dominira kategorijom do 57 kg i bez problema osvaja zlatnu medalju i postaje PRVAKINJA HRVATSKE, a Mia Prelec ostaje korak do medalje na 5. mjestu.

U kategoriji dječaka postajemo ekipni viceprvaci Hrvatske, a djevojčice ekipne prvakinje Hrvatske. Sveukupno, Judo klub „Samobor“ je obranio naslov najboljeg kluba u Hrvatskoj u uzrastu dječaka i djevojčica.

Posebno veseli činjenica da smo osvojili 5 zlatnih medalja, a ostalih 13 zlatnih medalja je podijeljeno na 13 klubova.

Ovo prvenstvo Hrvatske će ostati zapisano i po prijenosu borbi na internet, što je bilo po prvi puta u Hrvatskoj. To se ne bi moglo ostvariti, kao i mnoge druge stvari, bez velike pomoći roditelja u svim segmentima i organizacije i rada kluba.

Ovom prilikom Judo klub „Samobor“ želi zahvaliti svim roditeljima i donatorima na pomoći  u organizaciji ovog natjecanja.

Vlado

Komentari:

Iskrene cestitke Borni na odlicnom rezultatu od obitelji Jozeljic iz Mostara poz za sve u Samoboru..
jozeljic (03.06.2012. 22:04)
Unesite svoj komentar:
Ime*
E-mail*
(neće biti prikazan)
   
Tekst komentara*