Novosti

MEĐUNARODNI TURNIR „UNA BIHAĆ“

22.10.2012.

Ovaj vikend mlađi dio naše ekipe, dječaci i djevojčice rođeni 2002. i 2003. godine natjecao se na turniru u Bihaću. Njih sedmero vratilo se u Samobor sa sedam medalja, puno dragocjenog iskustva i velikom dozom samopouzdanja koje se stječe na ovakvim turnirima.

Prvi je na strunjaču izašao naš najmlađi natjecatelj Ivan Bubanović u konkurenciji dječaka rođenih 2004. godine i mlađe, te je nakon što je u svojoj kategoriji bio jedini natjecatelj, prešao u onu težu +34 kg i upisao jednu pobjedu, jedan poraz i jedan meč sam ja predao jer je dječak imao najmanje 30 kila više od našeg Ivana koji je bio apsolutno najlakši i najmlađi natjecatelj u svojoj kategoriji (2006.) Kao i uvijek Ivan je opravdao povjerenje koje mu treneri daju i iza njega je još jedan odličan turnir, pa se tako u Samobor vratio sa zlatom i broncom oko vrata. Sljedeće su na red došle naše cure pa je Tena Pšeničnjak u kategoriji do 28 kg upisala dvije pobjede i jedan poraz i time osvojila 2. mjesto, Lucija Nakata je bila 1., dok je Dijana Sertić osvojila 2. mjesto u kategoriji do 32 kg u kojoj su naše cure bile jedine natjecateljice, pa su se međusobno borile tri puta i Lucija je upisala tri pobjede. Mia Milković je u kategoriji preko 36 kg osvojila 3. mjesto. Stjepan Bolšec je u kategoriji do 31 kg osvojio srebro, dok je Marko Cerić u kategoriji preko 46 kg osvojio 7. mjesto u vrlo jakoj konkurenciji većih, težih i starijih natjecatelja.

Sveukupno gledajući vrlo sam zadovoljan borbama naših natjecatelja. Prema mojoj procjeni svi su dali najviše što su mogli, borili su se dok god je postojala i zadnja nada u pobjedu, neki su slušali više, neki manje, ali oni su tek na početku svog judaškog natjecateljskog puta, pred njima je još puno, puno natjecanja, borbi, treninga i uz ovakav predan pristup siguran sam da su njihove granice vrlo visoko.

Kao i uvijek atmosfera u kombiju je bila vesela, poslije turnira sa kojim smo završili već oko 13 sati (pohvala organizatorima) otišli smo pojesti nezaobilazne ćevape i lagano krenuli prema Samoboru uz kratko stajanje i razgledavanje Rastoka u Slunju.

Ovaj vikend nam slijedi Leibnitz za kadete i druga Hrvatska judo liga za seniore.

Pozdrav, Frla

Unesite svoj komentar:
Ime*
E-mail*
(neće biti prikazan)
   
Tekst komentara*