Judo Klub Samobor

JUDO MIZUNO BRNO CUP OPEN 9.-10.09.2023

Marko do bronce🥉, Lovro i Arian na korak do postolja🖐️🖐️na super jakom turniru u Češkoj !!!

Za prvi turnir nakon ljetnih praznika odabrali smo Brno. Na turniru smo nastupili sa 3 uzrasta, U14, U16 i seniori. Među više od 1500 natjecatelja iz 17 zemalja i iz 160 klubova ostvarili smo slijedeće rezultate :

U14

Korina Janković – 40 kg (10 natjecateljica) bila je daleko od očekivanog i ušla je u svoje 2 borbe sa previše straha i respekta prema protivnicama i to ju je koštalo pobjede. Završila natjecanje na 9.mjestu.

Jakov Katulić – 46 kg (58 natjecatelja) je u prvoj borbi odradio dobro, vidjelo se da je protivnik fizički jači od Jakova i na kraju ga je i bacio na ipon. Nažalost, Jakov ostaje bez popravne borbe i završava natjecanje.

Arian Marković – 73 kg (16 natjecatelja) u prvom kolu probijanje treme i dok pluća nisu probila nije išlo. Pred kraj borbe baca na wazari i zahvatom držanja pobjeđuje na ipon. U četvrtfinalu na samom početku borbe baca ouchi gari na ipon. U polufinalu u jednom napadu pada na rame i iako ozlijeđen želi nastaviti, ali nije išlo. Gubi borbu na ipon i odlazi u borbu za broncu. Tu borbu smo predali zbog ozljede i Arian zavrsava natjecanje na 5.mjestu. 🖐️

U16

Lovro Špoljarić – 60 kg (72 natjecatelja) u najbrojnijoj kategoriji dana Lovro je krenuo odlično, baca protivnika na wazari pa u slijedećem napadu na još jedan wazari i pobjeđuje iponom. U drugom kolu vrlo teška borba protiv ukrajinskog predstavnika, ali Lovro pokazuje u GS da je želio pobjedu više, baca na wazari i prolazi u treće kolo. U trećem kolu trebala su mu 2 napada za 2 wazarija i prolazak među 16 najboljih. U osmini finala Lovro ekspresno baca na ipon i ulazi u četvrtfinale. U petoj borbi dana protiv norvezanina Lovro je nakon pocetne treme i kazne u pocetku ukljucio mozak i bacio predivan ipon za polufinale. U polufinalu protiv jos jednog norvežanina Lovro nije imao kontrolu niti u jednom trenutku borbe, neoprezno je skupio kazne izlaskom iz borilišta i gubi borbu na kazne. U borbi za broncu (7 borbi dana) totalno Lovro je bio loše fokusiran i u prvom napadu pada na ipon, gubi borbu i na kraju osvaja tek 5.mjesto.🖐️. Čestitam na sjajnim borbama kroz dan.

Marko Vujica – 81 kg (22 natjecatelja) je odlično otvorio natjecanje i tranzicijom u gušenje pobjeduje na ipon. U drugom kolu baca na wazari minutu prije kraja i rutinski privodi borbu kraju. U četvrtfinalu pobjeđuje na ipon i ulazi u polufinale. U polufinalu je nažalost malo bio usporen i u jednoj akciji u parteru gubi borbu na ipon polugom. U borbi za broncu Marko je opet malo žurio i pao na wazari. Onda ubacio u brzinu više i tranzicijom do zahvata pobijedio svog protivnika na ipon i osvojio sjajno 3.mjesto. BRAVO!!! 🥉

Seniori

Matea Svečnjak – 52 kg (10 natjecateljica) je u prvoj borbi izgubila, prvo je imala wazari zaostatka a zatim je njena protivnica pobjeđuje polugom na ipon. Nažalost, nije imala priliku za popravak i završava natjecanje.

Tea Mađar – 57 kg (19 natjecateljica ) u prvom kolu nije najbolje ušla u borbu, pada na wazari, ostaje u zahvatu držanja i gubi borbu. Nažalost ostaje bez popravnih borbi i završava natjecanje.

Josip Šančić – 90 kg (26 natjecatelja ) je u prvom kolu izgubio na ipon. Kao i cure ostaje bez prilike za popravak i završava natjecanje.

Svima je ovo bio prvi turnir nakon nekoliko mjeseci i nismo očekivali baš ništa. Žao mi je zbog Arianove ozljede ali za 3 tjedna se vraća treninzima. Lovro i Marko su se borili zaista sjajno i prava je šteta da i Lovro nije uzeo medalju(uz 5 pobjeda) jer ju zaista i zaslužio. Šteta jer su neki od nas imali samo jednu borbu ali drugi puta će biti bolje 💪.

Trener :
Josip Šančić