Judo Klub Samobor

BRNO CUP OPEN 2021

Nakon preduge stanke konačno smo opet bili na nekom natjecanju i to u Češkoj, u Brnu. Na turniru koji traje dva dana i okuplja više od 1000 natjecatelja iz HUN, AUT, SVK, CZE, CRO, BEL, POL, UKR i SLO mi smo imali predstavnice samo u subotu kada su nastupali kadeti i seniori.

U18:
Petra Vidak – 63 kg je u najbrojnijoj kategoriji u kojoj je bilo prijavljeno 30 natjecateljica u prvom kolu protiv domaće natjecateljice dobro otvorila borbu i nametnula svoj gard. Nažalost, neoprezno ulazi i pada na kontru za ipon. Nije imala popravne borbe i završava natjecanje. Petra je još ml. kadetkinja i ovo joj je prvo natjecanje nakon skoro 2 godine…..

Vita Lencur +70kg je imala 3 borbe. Sistemom svak sa svakim upisala je 2 poraza i pobjedu i na kraju osvojila sjajno 3.mjesto. Napominjem da je Vita ml. kadetkinja i da je super što se uopće pristala boriti u starijoj konkurenciji.
Bravo!!!

Seniorke:

Tea Kušanić – 52 kg u kategoriji koja je brojala 6 natjecateljica Tea je imala 5 borbi. Upisala je 2 pobjede i 3 poraza i na kraju zauzela odlično 3.mjesto!!!! Bravo

Dora Bortas – 63 je imala u kategoriji 9 natjecateljica. U prvom kolu pobjedila je na 2 wazarija domaću predstavnicu. U polufinalu protiv predstavnice Poljske nakon 3 minute vrlo dobre borbe gubi na ipon i odlazi u bprbu za broncu. Tamo je za 8 sekundi bacila divan ouchi gari za ipon i osvojila odlično 3.mjesto.Bravo!!!!!

Pohvalio bih sve svoje natjecateljice, posebno Vitu i Petru jer su se borile sa curama koje su dosta starije. Hvala Željku na super druženju i vožnji i još jednom čestitam osvajačicama medalja.

Trener:
Josip Šančić