Judo Klub Samobor

Celje – Podcetrtek Senior European Cup 01.-02.10.2022

0

CONTINENTS

0

COUNTRIES

0

COMPETITORS

0

MEN

0

WOMEN

Helena do bronce u Sloveniji !!!!

Ovog vikenda u Sloveniji se održao Europski kup na kojem su nastupale Dora Bortas u kategoriji do 63 kg i Helena Vuković u kategoriji preko 78 kg.
U subotu prvog dana natjecanja na tatami je izašla Dora protiv COUGHLAN, Maeve (AUS). Znali smo da će to biti teška borba jer obje imaju isti stil. Dora je odlično kontrolirala gard sve do minute prije kraja kad je australka iskoristila Dorinu pogrešku u primanju garda i baca ju na ipon. Kako nažalost nije došla do polufinala, Dora ostaje bez mogućnosti za popravu borbu i završava natjecanje.

U nedjelju je na tatami izašla Helena i u prvom kolu protiv MARINI, Tiziana (ITA) pobjeđuje iponom. U drugom kolu protiv BULAVINA, Ruslana (UKR) Helena je odradila pametno i natjerala protivnicu na 2 kazne. Nakon regularnog vremena nije bilo bacanja pa se odlazi u GS. Tamo Helena dobija 2 kazne i nakon samo jednog napada ukrajinke suci joj daju 3 shido i gubi borbu. 

U trećem kolu protiv TORKAR, Urška (SLO)borbu je odradila po dogovoru i natjerala svoju protivnicu na 3 kazne i pobjedila.

U četvrtom kolu protiv NORCIC, Nicki (SLO) ponovo kao i u drugoj borbi otvara odlicno, tjera protivnicu na 2 kazne. Nakon toga nažalost na kraju ona dobija 2 i 3 odlučujuću kaznu i gubi borbu.
Na kraju je osvojila 3.mjesto. Čestitam!!!

Treba reci da su cure bile zaista dobre i da su sitnice presudile u svakoj borbi. Helena je došla sa ozljedom lakta pa moram priznati da je na kraju, s obzirom na okolnosti, bila stvarno jako dobra.

Trener :
Josip Šančić