Judo Klub Samobor

Dubrovnik Senior European Cup 2022 – 23.04.-24.04.2022

Prvog dana Dora do bronce, Helena drugog dana zlatna!!!!

Na Europskom kupu za seniore u Dubrovniku ovog vikenda okupilo se 238 natjecatelja iz 25 zemalja sa 2 kontinenta. Među njima su bile i naše dvije natjecateljice Dora Bortas i Helena Vuković.

Dora je na borilište izašla u subotu u kategoriji do 63 kg. U prvom kolu je bila slobodna. Zatim u četvrtfinalu protiv SADOUNI, Marie (BEL) odradila bas kako smo dogovorili, napala svom snagom i bacila na wazari a zatim zahvatom držanja pobjeđuje na ipon i ulazi u polufinale. U polufinalu protiv BAZYNSKI, Nadja(GER) nije uspijevala nametnuti svoj gard, protivnica je puno bolje kontrolirala borbu i bacila Doru na ipon i poslala ju u borbu za broncu. U borbi za broncu, u okršaju dvije hrvatske predstavnice, protiv SIMIC, Nina(CRO) Dora je ovu borbu odradila taktički odlično i na kraju zasluzeno pobijedila na ipon. Osvaja brončanu medalju, svaka čast!!!!

Helena je na borilište izašla u nedjelju. Kao prva nositeljica bila je slobodna u četvrtfinalu. U polufinalu protiv PAULUSOVA, Marketa(CZE) bilo je teže od očekivanja, Helena je u regularnom dijelu dobila 2 kazne i tako se ulazi u GS. U produžetku prvo tjera protivnicu na kaznu a zatim ju baca na ipon i osigurava mjesto u finalu. U finalu u hrvatskom dvoboju protiv SUTALO, Ivana(CRO) očekivano vrlo teška borba u kojoj je Helena bila dominantna i više napadala pa je u regularnom dijelu natjerala protivnicu na 2 kazne. U trećoj minuti produžetka stigla je i 3 kazna koja je Heleni donijela pobjedu i zlatnu medalju. Čestitam!!!

Moram pohvaliti cure na sjajna 2 dana. 2 medalje idu s nama u Samobor i mogu biti sretan jer smo neke taktičke zamisli s treninga uspjeli prenjeti na natjecanje. Jos jednom, kapa dole i čestitam im od srca.

Trener :
Josip Šančić