Judo Klub Samobor

Dushanbe Grand Slam 2024

65 nations / 390 judoka

Helena na korak do postolja!!!! 👏

Ovog vikenda IJF Tour se nastavio u Tajikistanu. Na GS u Dushanbeu nastupila je i naša predstavnica Helena Vuković +78kg.
U prvom kolu protiv DIACENCO (MDA) pobijedila je iponom. U drugom kolu protiv AMARSAIKHAN (MGL) odradila je jako dobro, taktički vrlo zrelo i natjerala svoju protivnicu na 3 kazne i Helena odlazi u četvrtfinale. Tamo protiv KHOLODILINA (AIN) super otvara borbu i kontrolira protivnicu. Nažalost, nakon 2 minute borbe neobjasnjivo mijenja gard, to njena protivnica koristi i nmbaca na wazari. Helena je podigla tempo borbe i kod jednog napada njena protivnica se ozljedila, Helena pobjeđuje i ulazi u polufinale. U polufinalu protiv TAVANO (ITA) nije bila prava, talijanka je bila aktivnija, tjera Helenu na 3 kazne i Helena odlazi u borbu za broncu. U borbi za broncu protiv LEE (KOR) nije imala puno prilike jer je korejka od pocetka nametnula svoj ritam i sa 2 wazarija pobjeđuje Helenu koja se mora na kraju zadovoljiti 5.mjestom. Čestitam 👏

Helena je ovim plasmanom ostvarila najbolji rezultat na jednom od Grand Slamova. Već drugi vikend je GS u Kazakhstanu i vjerujem da ce nas Helena ponovo razveseliti sjajnim borbama.

Trener :
Josip Šančić