Judo Klub Samobor

EUROPEAN JUDO CHAMPIONSHIPS VETERANS 2024 – SARAJEVO 6.-9.06.2024.

✨Josip Šančić prvak Europe!!!!! 🥇
Danijela Maltar i Tea Mađar osvojile brončane medalje ✨!!!!!!! 🥉🥉👏👏

35 zemalja/759 judoka

Od četvrtka do nedjelje u Sarajevu se održalo Europsko veteransko prvenstvo na kojem je nastupilo 759 natjecatelja iz 35 zemalja.

U petak je na tatami izašao Josip Šančić M4 – 90 kg. U prvom kolu je bio slobodan. U četvrtfinalu protiv DENIS (IRL) je dobro otvorio borbu i natjerao svog protivnika na shido. Nakon toga irac radi nedozvoljenu tehniku i dobiva direktnu diskvalifikaciju. U polufinalu protiv AGHAMIRZAYEV (AZE) sve je bilo dobro i nakon minute borbe Joža baca niski seoi za ipon i ulazi u finale. U finalu protiv TITOV (ITA) teška borba u kojoj je taktika presudila. Talijan je imao 2 kazne i nakon lažnog napada dobiva treću kaznu i Joža postaje prvak Europe🥇!!!!

U subotu su na tatami izašle :

TEA MAĐAR F2 – 57 KG koja je u četvrtfinalu protiv WALTHER (GER) odradila vrhunski, uhvatila kros gard i bacila predivan harai makikomi za ipon. U polufinalu protiv VAN DEN BROECK (BEL) odradila je stvarno odlično. U regularnom dijelu svaka judašica je imala po 2 kazne i po meni nedosuđeni wazari za Teu. Nakon skoro 2 minute GS Tea pada na wazari, gubi borbu i odlazi u borbu za broncu. U borbi za broncu protiv TEZ (AUT) na početku borbe Tea je pala na wazari, a zatim ubacila u brzinu više, natjerala protivnicu na 2 kazne i zatim bacila
harai makikomi za ipon i osvojila sjajno 3.mjesto🥉!!! Čestitam 👏

DANIJELA MALTAR F4 – 70 KG u prvom kolu protiv GLENZ (GER) neoprezno se spustila u tranziciju što njena protivnica koristi i zahvatom držanja pobjeđuje na ipon. U drugom kolu protiv MARKELOVA (CZE) pobijedila je na ipon.
U posljednjem kolu protiv KOIVU (FIN) sigurno i najteže protivnice, Danijela je odradila stvarno odlično. Nažalost, pred sam kraj borbe pada na ipon i završava natjecanje na sjajnom 3.mjestu🥉!!! Čestitam 👏

Nemam riječi kojima bih opisao kako je bilo predivno u Sarajevu. Čestitam curama na izvrsnim borbama. Konačno su same sebi dokazale koliko vrijede. Danijela je drugu godinu za redom na postolju, a Tea je nakon bronce na SP 2022 osvojila još jednu veliku medalju. Joža je spojio svjetski naslov 2023 i Europski naslov 2024. Još jednom, od srca čestitam na osvojenim medaljama❤️👏👏!!!!!