Judo Klub Samobor

KRAKOW WORLD CHAMPIONSHIPS VETERANS 2022

Tea Mađar brončana na Svjetskom veteranskom prvenstvu!!!!!

Od četvrtka do nedjelje u Krakowu se održalo Svjetsko prvenstvo za veterane. Među 852 natjecatelja našlo se i naših dvoje predstavnika, Tea Mađar F1-52 kg i Josip Šančić M4 – 90 kg.

U subotu je na tatami izašao Josip Šančić i u prvom kolu protiv LOZOVANU (ROM). Borba je nakon 3 min bila u egalu, po wazari za svakog. Nakon 3 minute produžetka nakon jednog Jozinog napada protivnik koristi priliku i baca kontru na ipon. U repasažu protiv HAUKKALA(FIN) nakon nekoliko napada, u parteru Joža koristi loš napad protivnika i gušenjem pobjeđuje na ipon. U drugoj borbi repasaža Joža je dobro počeo, natjerao protivnika na shido. Nažalost, nakon jedne greške u parteru ostaje u zahvatu, gubi borbu i završava natjecanje.

U nedjelju je na tatami izašla Tea Mađar u kategoriji koja je brojala 5 natjecateljica, sistemom svaka sa svakom. U prvom kolu protiv DA SLIVA (BRA) Tea nakon pokušaja napada protivnice radi izvrstan prelazak u parter i gušenjem pobjeđuje brazilku na ipon. U drugom kolu protiv RENK(GER) dobro je otvorila borbu. Nakon jednog napada protivnice loš pokušaj kontra bacanja i Tea ostaje u zahvatu držanja i gubi borbu na ipon. U trećem kolu protiv TENEBAY (FRA) protivnica je od početka imala bolji ritam i gard, povela na wazari. Na samom kraju borbe Tea je dobila treću opomenu i gubi borbu . U posljednjoj borbi dana protiv DESARNAUD(FRA) Tea je pobijedila iponom i osigurala 3.mjesto na SVJETSKOM PRVENSTVU!!!!!! Bravo!!!!

Isto tako, treba reći da je naš prijatelj KRNJETA RADE M8-90 Kg osvojio broncu prvog dana natjecanja. Čestitamo!!!

Na kraju, nema se tu kaj za reći… Treba pohvaliti i Jožu mada je, vjerujem želio i očekivao više, ali glavu gore, i pripremiti se za iduću godinu. Tea je odradila svoje prvo veliko natjecanje i vraća se sa broncom sa Svjetskog prvenstva…. Svaka čast!!

Trener:
Josip Šančić