Judo Klub Samobor

LAKTAŠI OPEN, BiH 05.-06.02.2022.

Ovog vikenda naši natjecatelji nastupili su na međunarodnom turniru u BIH na kojem se okupilo 800 natjecatelja iz Slovenije, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Crne Gore , Srbije, Hrvatske, Slovačke i Bosne i Hercegovine . 8 judaša JK Samobora u dva su dana ostvarili slijedeće rezultate :

U subotu u uzrastu U15:

Lovro Špoljarić – 42 kg je bio slobodan u prvom kolu, zatim je u drugom kolu bacio svog protivnika na ipon. U četvrtfinalu je bacio na ipon i plasirao se u polufinale. U polufinalu ekspresni ipon i odlazi u finale. U finalu je odradio odličan parter i zahvatom držanja pobjeđuje na ipon i osvaja 1.mjesto.!!!!

Marko Vujica – 73 kg bio je slobodan u prvom kolu. U četvrtfinalu baca uchi matu na ipon. U polufinalu baca sasai za ipon i ulazi u finale. U finalu nažalost pomalo neoprezno gubi na ipon i osvaja 2.mjesto!!!!

Niko Katanec +73 kg je u prvom kolu upisao pobjedu natjeravši svog protivnika na 3 kazne. Zatim u četvrtfinalu baca na lijepi ipon. U polufinalu nakon prve minute odmjeravanja baca ura nage za ipon i ulazi u finale. U finalu prava drama, tek u GS nakon što je dobio 2 kazne smogao je snage, bacio na ipon i osvojio 1.mjesto.!!!!

U nedjelju :

U 18:

Sara Šančić – 70 kg je u prvom kolu upisala pobjedu bacivši svoju protivnicu na ipon. U drugom kolu je povela na wazari, ali je na kraju ipak izgubila borbu na ipon. Kako je u grupi svak sa svakim svaka natjecateljica imala jednak broj pobjeda i poraza, Sara je ispala kao treća iz grupe i osvojila 5.mjesto.

U 21:

Matea Svečnjak – 52 kg je u prvom kolu na kraju same borbe pala na ipon i izgubila. U drugoj borbi odlično otvara borbu i ima punu kontrolu, ali opet neobjašnjiv pad koncentracije i gubi borbu na ipon. U trećem kolu pobjeđuje na ipon. Kako je u svojoj grupi zauzela 3.mjesto ne odlazi u polufinale i osvaja 5.mjesto.

Seniorke:

Tea Kušanić – 52 kg je u prvoj borbi izgubila na 2 wazarija. U drugoj borbi odradila je odličan parter i polugom juji gatame pobjeđuje iponom. U trećoj borbi pobjeđuje na ipon. U četvrtoj borbi ponovo je uspješnija od svoje protivnice i na kraju osvaja 3.mjesto!!!!

Dora Bortas – 63 kg je u prvoj borbi bacila lijepi ouchi gari na ipon. U drugoj borbi bila je bolja od predstavnice Crne Gore iponom. U trećoj borbi pobjeđuje iponom i osvaja 1.mjesto!!!!

Helena Vuković +78 kg u prvoj borbi pobjedila je na ipon. U drugoj borbi odlično otvara borbu, nakon sjajne tranzicije pobjeđuje svoju protivnicu gušenjem na ipon i osvaja 1.mjesto!!!!

U ekipnom poretku seniorki JK Samobor osvojio je 1.mjesto🏆🏆🏆🏆!!!!

Pohvala mojim natjecateljima koji su u ova dva dana odradili jako dobre borbe. Uz malo više sreće i Sara i Matea bi završile na postolju, ali glavu gore i drugi puta će biti siguran sam bolje.

Trener : Josip Šančić