Judo Klub Samobor

PRVENSTVO HRVATSKE ZA JUNIORE – ZAGREB, 29.05.2021

MATEA SVEČNJAK PRVAKINJA HRVATSKE, DANIJELA ĆUTIĆ NA KORAK DO POSTOLJA!!!

Danas se je u Podsusedu na prvenstvu Hrvatske za juniore i juniorke okupilo 155 natjecatelja. Za naš klub je nastupilo 7 natjecatelja koji su ostvarili slijedeće rezultate :

MATEA SVEČNJAK – 48KG je u prvom kolu upisala pobjedu. Prvo je bacila na wazari a zatim zahvatom držanja osigurala ipon. U drugom kolu baca lijepu uchi matu na ipon. U trećem kolu ponovo pobjeđuje iponom na polugu. U četvrtom kolu Matea je odradila sjajnu borbu, bacila na wazari a zatim na još jedan wazari za ipon. Pobjedila je i osvojila 1.mjesto i postala PRVAKINJA HRVATSKE!!!!

KAJA ŠPOLJARIĆ – 63 KG je u prvom kolu upisala pobjedu iponom zahvatom držanja. U drižugom kolu pada na wazari i gubi borbu u zahvatu držanja na ipon. U repasažu nažalost pada na 2 wazarija, gubi borbu i završava natjecanje.

SARA ŠANČIĆ – 63 KG je bila slobodna u prvom kolu. U drugom kolu gubi gušenjem na ipon. U repasažu nažalost nije bila na razini, pada na ipon, gubi i završava natjecanje.

DANIJELA ĆUTIĆ – 70KG je u prvoj borbi izgubila na ipon. Zatim odlazi u borbu za broncu nije mogla protiv trenutno bolje protivnice, gubi na zahvat držanja i na kraju osvaja 5.mjesto.

FRAN GULIŠ – 66KG je u prvom kolu upisao pobjedu iponom i to polugom juji gatame. U drugom kolu Fran je izgubio na zhvat držanja. Nažalost, nije imao repasažne borbe i završava natjecanje.

LEON GORIČKI – 73 KG je u prvom kolu pobijedio svog protivnika iponom. U drugom kolu Leon je izgubio borbu na ipon. Nažalost, nije imao popravne borbe i završava natjecanje.

MARIO SMONTARA – 73 KG je bio slobodan u prvom kolu. U drugom kolu je nažalost odradio ispod očekivanoga i izgubio iponom. U repasažu još jednom radi lošu borbu i gubi na 2 wazarija i završava natjecanje.

Na kraju dana s jedne strane sam oduševljen kako je Matea odradila svaku borbu taktički odlično i zasluženo postala prvakinja Hrvatske, a s druge strane mi je žao jer ostali nisu odradili natjecanje kako sam očekivao od njih. Pohvala Danijeli na nastupu i ustrajnosti na treninzima, a ostalima samo glavu gore i već drugi put će biti bolje.

Trener:
Josip Šančić