Judo Klub Samobor

PRVENSTVO HRVATSKE ZA JUNIORE I JUNIORKE, ZAGREB, 21.05.2022.

Matea Svečnjak prvakinja Hrvatske, Kaja opet na korak do postolja !!!

Danas se u u Podsusedu održalo PH za uzrast do 21 godine. Među 164 natjecateljaiz 35 klubova našli su se i naši Matea, Kaja i Leon koji su ostvarili slijedeće rezultate :

Matea Svečnjak – 52 kg bila je slobodna u prvom kolu. U polufinalu je odradila takticki odlično i zahvatom držanja pobijedila na ipon i dohvatila finale. 

U finalu je bila odlična i strpljiva, dočekala svoju priliku i prekrasnom uchi matom baca na ipon i postaje PRVAKINJA HRVATSKE!!!!! (Drugi put zaredom😁)!!!! Bravo!!!! 

Kaja Špoljarić – 70 kg u prvom kolu je imala za sebe trenutno bolju i jaču protivnicu. Iako je odlično odradila prvi dio borbe, kasnije je ostala u zahvatu držanja i gubi borbu.

U repasažu je prvo odlično odradila parter i gušenjem pobjedila svoju protivnicu.

U finalu repasaža baca na ipon i zahvatom držanje pobjeđuje na ipon.

U borbi za broncu pada na wazari i do kraja borbe nije uspijela stići prednost protivnice, gubi borbu i završava natjecanje na 5.mjestu…

Leon Gorički – 81 kg u prvom kolu bio slobodan. U drugom kolu naletio je na trenutno boljeg i spremnijeg protivnika, i gubi borbu na ipon.

U repasažu opet nije odradio najbolje, pada na 2 wazarija i završava natjecanje.

Čestitam Matei na osvojenom zlatu drugu godinu zaredom. Kaji i Leonu nije puno falilo da budu bolje plasirani, vidi se da im nedostaje natjecanja i vjerujem da će to sve ispraviti vec na idućim natjecanjima. Svi su prva godina juniora i jos ce imati priliku za popravak.

Trener :
Josip Šančić