Judo Klub Samobor

PRVENSTVO HRVATSKE ZA KADETE I KADETKINJE ZAGREB, 22.05.2021

Tri bronce idu u JK Samobor!!!!

Nakon dugeee stanke danas se konačno održalo prvo natjecanje u 2021.godini iz kalendara HJS. U Podsusedu se okupilo 200 kadeta i kadetkinja na državnom prvenstvu. Naš klub je imao 5 predstavnika koji su ostvarili slijedeće rezultate:

MATEA SVEČNJAK – 48 KG je u prvom kolu upisala poraz na ipon od kasnije pobjednice kategorije. Zatim je kroz repasaž prvo pobjedila na ipon, a zatim u borbi za broncu ponovo sjajno iskoristila priliku u parteru i zahvatom držanja pobjedila na ipon i osvojila sjajno 3.mjesto.
https://judo.hr/competition/3507/brackets/26/453

MARIO SMONTARA – 73KG je u prvom kolu pobijedio svog protivnika na ipon zahvatom držanja. U drugom kolu nije bio niti blizu onim borbama koje smo navikli gledati, i u parteru gubi borbu na polugu. Nažalost, njegov protivnik nije došao u polufinale i ostaje bez popravne borbe i završava natjecanje.

LEON GORIČKI – 73 KG je bio slobodan u prvom kolu. U drugom kolu tek u GS baca na wazari i ulazi u četvrtfinale. Tamo gubi borbu na 2 wazarija i odlazi u repasaž. Prvu borbu repasaža baca prekrasan ipon. U finalu repasaža u vrlo izjednačenoj borbi pobjeđuje na wazari i odlazi u borbu za broncu. U borbi za broncu prvo je bacio na wazari, a zatim 10 sekundi prije kraja pada na wazari i borba odlazi u GS. Nažalost, tamo pada na wazari.,gubi borbu i na kraju osvaja 5.mjesto.
https://judo.hr/competition/3507/brackets/25/447

KAJA ŠPOLJARIĆ – 63 KG je u prvoj borbi upisala poraz na ipon. U repasažnim borbama prvo je bacila na wazari a zatim zahvatom držanja pobjedila na ipon. U finalu repasaža sa 2 wazarija pobjeđuje svoju protivnicu i osigurava borbu za broncu. U borbi za broncu Kaja je pobjedila i osvojila sjajno 3.mjesto.
https://judo.hr/competition/3507/brackets/26/456

SARA ŠANČIĆ – 70KG je u prvom kolu upisala pobjedu wazarijem a zatim zahvatom držanja na ipon. U polufinalu nije nažalost uspjela pobjediti, gubi na 2 wazarija i odlazi u borbu za broncu. U borbi za broncu ekspresni ipon i osvaja sjajno 3.mjesto.
https://judo.hr/competition/3507/brackets/26/457

Bilo je ovo prvo natjecanje u ovoj godini i teško je reći da li sam zadovoljan sa prikazanim borbama jer vjerujem da su mogli i zaslužili više . Na, kraju želim čestitati svojim natjecateljima na rezultatima i osvojenim medaljama.
Drugi vikend isto mjesto u isto vrijeme ali PH za juniore.

Trener :
JOSIP ŠANČIĆ