Judo Klub Samobor

PRVENSTVO HRVATSKE ZA KADETE I KADETKINJE, Zagreb, 27.03.2022.

Sara do bronce, Lovro, Tena i Niko na korak do postolja!


Danas se u Podsusedu održalo prvenstvo Hrvatske za uzraste kadeta i kadetkinja na kojem se okupolo 263 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Naš klub predstavljalo je 8 natjecatelja koji su ostvarili sljedeće rezultate:

Tena Marić – 44 kg u sistemu svak sa svakim imala je 4 borbe. U prvoj borbi Tena je neoprezno ušla u borbu, pala na ipon i izgubila. U drugoj borbi bila je puno bolja ali je ipak bila slabija od svoje protivnice i gubi borbu na ipon. U trećoj borbi ponovo malo neoprezno ulazi i pada na ipon. U posljednjoj borbi nije mogla protiv puno jače protivnice,gubi borbu i završava natjecanje na 5. mjestu.

Vanja Svečnjak – 52 kg u prvom kolu Vanja nije najbokje otvorila borbu. Nakon početnog ispitivanja pada na ipon i gubi borbu. U repasažu zatim pada na wazari, ali u jednoj akciji u parteru tehnikom gušenja pobjeđuje na ipon. U finalu repasaža odradila je ispod svih očekivanja, pala na 2 wazarija i izgubila. Na kraju je zauzela 7.mjesto.

Petra Vidak – 63 kg je u prvom kolu odradila lošu borbu za gard, i u dvije situacije to ju je stajalo wazarija za njenu protivnicu, gubi borbu na ipon. Kako njena protivnica nije došla do polufinala ostaje bez prilike za popravnim borbama i završava natjecanje.

Sara Šančić – 70 kg je u prvom kolu bacila na wazari a zatim zahvatom držanja pobjedila na ipon. U drugoj borbi odradila je odlično borbu za gard, natjerala protivnicu na shido, a zatim je bacila na ipon. U polufinalu je odradila katastrofalno, uz puno pogrešaka u gardu i taktici, i u GS nakon 4 min gubi borbu i odlazi u borbu za broncu. U borbi za treće mjesto bacila je na 2 wazarija i osvojila 3.mjesto.Bravo!!!!

Magdalena Palijaš +70 kg je u svojoj prvoj borbi odradila s previše straha i to je njena protivnica iskoristila i bacila je na ipon. U finalu repasaža protivnica je bila bolja i sa 2 wazarija pobjeđuje Magdalenu koja natjecanje završava na 7.mjestu.

Lovro Špoljarić – 46 kg u prvoj borbi odradio odlicno i nakon jednog napada zadržao zahvat držanja za ipon i pobjedio. U polufinalu je loše otvorio borbu, dobio 2 kazne i pao na wazari. Zatim je odlično pripremio akciju i izjednačio. Nažalost, pad koncentracije i pada na 2 wazari, gubi borbu i odlazi u borbu za broncu. U borbi za broncu sve je odradio odlično, poveo na wazari ali zatim jedna pogreška koju njegov protivnik koristi i baca Lovru na ipon, i tako Lovro na kraju osvaja 5.mjesto.

Borna Ložnjak – 73 kg je na svom prvom prvenstvu ikada u prvom kolu odradio odlično, bacio svog protivnika na wazari a zatim zahvatom drzanja pobjedio na ipon. U drugom kolu nije uspio nametnuti svoj gard pa ga protivnik pobjeđuje sa 2 wazarija. Nažalost nije imao popravne borbe i završava natjecanje.

Niko Katanec +90 kg je u prvom kolu odradio zaista odlično, baca lijepi ura nage na wazari a zatim zahvatom držanja pobjeđuje na ipon. U četvrtfinalu ponovo odrađuje odlično, nakon kontre prima zahvat i pobjeđuje na ipon i ulazi u polufinale. Tamo je odlično odradio borbu ali je ovaj put protivnik bio prejak za njega, gubi borbu zahvatom držanja i odlazi u borbu za broncu. U borbi za treće mjesto je bio daleko ispod svih očekivanja, u prvom napadu ostaje bez garda, pada na ipon i gubi borbu. Na kraju osvaja 5.mjesto.

Pohvala našim natjecateljima na prikazanim borbama. Posebno za Niku Kataneca i Bornu Ložnjaka koji su odradili dobre borbe. Imali smo 3 polufinala a na kraju osvojili samo jednu broncu, ali glavu gore i vjerujem da ce drugi put biti bolje.
Većina ekipe još su ml.kadeti tako da još ima vremena da stasaju i pokažu koliko vrijede.

Treneri:
Dora Bortas
Josip Šančić