Judo Klub Samobor

PRVENSTVO HRVATSKE ZA SENIORE I SENIORKE – ZAGREB, 26.06.2021.

Matea viceprvakinja Hrvatske, Dora do bronce!!!!!

Danas se u Podsusedu održalo PH za seniore na kojem je nastupilo 165 natjecatelja iz 31 kluba. Naš klub je imao 8 predstavnika koji su ostvarili slijedeće rezultate :

SVEČNJAK MATEA – 48 KG je u prvoj borbi odradila odlično i zahvatom držanja pobijedila na ipon. U odlučujućoj borbi za zlato prvo je povela na wazari a zatim pala na wazari. Borba odlazi u GS gdje iskusnija protivnica baca na 2 wazari, a Matea osvaja odlično 2.mjesto.!!!!!!

KUŠANIĆ TEA – 52 KG je u prvom kolu odradila dosta lošu borbu za gard i u regularnom vremenu dobila 2 shida. U GS nije uspjela nametnuti svoj gard, dobiva treću kaznu i gubi borbu. U repasažu se nije snašla u borbi za gard, i nakon jedne akcije gubi zahvatom držanja na ipon i završava natjecanje na 7.mjestu.

PANDŽA PETRA – 57 KG je u prvom kolu bila slobodna. U drugom kolu je izgubila borbu polugom. U repasažu ponovo nije bila na onoj razini na kojoj smo je naviknuli gledati, gubi borbu i završava natjecanje.

BORTAS DORA – 63 KG je u prvom kolu upisala pobjedu teže od očekivanoga, pa je tek pred kraj borbe uspijela natjerati svoju protivnicu na 3 shido i upisati pobjedu. U polufinalu u jedno vrlo izjednačenoj borbi gubi borbu u zadnjih 7 sekundi i odlazi u borbu za broncu. U borbi za broncu protiv Kaje baca ouchi gari na ipon i osvaja odlično 3.mjesto!!!

ŠPOLJARIĆ KAJA – 63 KG je u prvom kolu izgubila od puno bolje protivnice na ipon. U repasažu je bacila svoju protivnicu na 2 wazarija i osigurala borbu za broncu. Protiv Dore u klupskom dvoboju za treće mjesto je izgubila na ipon i osvaja 5.mjesto.

ŠANČIĆ SARA – 63 KG je u prvom kolu upisala pobjedu ekspresnim iponom. Zatim u polufinalu nije mogla protiv puno bolje protivnice, gubi na ipon i odlazi u borbu za broncu. U borbi za treće mjesto odlično otvara borbu i zatim cijelu borbu kontrolira ali u zadnjim sekundama pada na ipon i završava natjecanje na 5.mjestu

ČIŽMEK ANDREJA – 70 KG u prvom kolu odradila odlično cijelu borbu, bacila na wazari i zadržala prednost do kraja i pobjedila. U polufinalu nije mogla parirati svojoj protivnici, gubi borbu na 2 wazarija i odlazi u borbu za broncu. U borbi za treće mjesto na samom početku pada na wazari i do kraja borbe nije uspjela stići prednost protivnice, gubi borbu i osvaja 5.mjesto.

ŠANČIĆ JOSIP – 90KG je bio slobodan u prvom kolu. U drugoj borbi nije imao riješenja protiv garda svog protivnika, pada na 2 wazarija i gubi borbu. Kako njegov protivnik nije došao u polufinale ostaje bez popravnih borbi i završava natjecanje.

Pohvala svim mojim natjecateljima na odrađenim borbama. Ostaje naravno žal za nekim medaljama koje smo mogli i morali osvojiti ali i to je sastavni dio sporta. Čestitam osvajačima medalja.

Trener:
Josip Šančić