Judo Klub Samobor

Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke 2022.
Zagreb, 20.03.2022.

Dora Bortas i Helena Vuković viceprvakinje države, Matea Svečnjak do bronce, Tea Mađar i Sara Šančić na korak do postolja!!!

Danas se u Zagrebu održalo seniorsko PH na kojem je nastupilo 175 natjecatelja iz 33 kluba. Naš klub imao je 6 predstavnica koje su ostvarile slijedeće rezultate :

Tea Mađar – 52 kg je u prvom kolu pobijedila svoju protivnicu na ipon gušenjem. U polufinalu je ipak bila lošija, i nakon početnog ispitivanja pada na ipon, gubi borbu i odlazi u borbu za broncu. U borbi za broncu u klupskom ogledu protiv Matee gubi borbu na ipon i na kraju završava natjecanje na 5.mjestu.

Matea Svečnjak – 52 kg u prvom kolu Matea je izgubila borbu polugom na ipon. U repasažu je odradila lijepo i pametno, bacila na wazari i prošla u borbu za broncu. U borbi za treće mjesto protiv Tee bacila je na ipon i osvojila odlično 3.mjesto. Bravo!!!!

Kaja Špoljarić – 63 kg u prvom kolu je odradila dobru borbu, vidjelo se da nedostaje snage jer se nedavno vratila treninzima nakon ozljede, pada na 2 wazarija i gubi borbu. U repasažu nakon jedne akcije neopreznost u parteru i gubi borbu polugom na ipon i završava natjecanje.

Dora Bortas – 63 kg je bila slobodna u prvom kolu. U četvrtfinalu je tek pred kraj borbe uspijela baciti na wazari i zahvatom držanja pobjediti na ipon. U polufinalu je odradila taktički sjajnu borbu, natjerala protivnicu na 2 kazne a zatim u zadnjih 15 sekundi baca na wazari i zahvatom držanja pobjeđuje na ipon i ulazi u finale. U finalu odlično otvara borbu i tjera protivnicu na kaznu. Nažalost nakon tranzicije u parteru ostaje u zahvatu i gubi borbu na ipon i osvaja odlično 2.mjesto. Bravo!!!!

Sara Šančić – 70 kg je u prvoj borbi protiv objektivno jače i starije protivnice izgubila na ipon. U drugoj borbi ponovo nije imala riješenja za svoju protivnicu i gubi borbu na ipon. U trećoj borbi bilo je puno bolje ali i ovaj put protivnica je fizički puno jača i baca Saru na ipon. U posljednoj borbi isto tako nije uspjela doći do dobrog garda, pada na ipon i završava natjecanje na 5.mjestu.

Helena Vuković +78 kg kao i Sara pool sistemom imala je 4 borbe. U prvoj borbi nažalost je izgubila u GS nakon 6 min borbe na ipon. U drugoj borbi prvo baca na wazari, a zatim i na ipon i pobjeđuje borbu. U trećoj borbi Helena je bila odlična i sa dva wazarija pobjeđuje svoju protivnicu. U posljednjoj borbi bila je dominantna i baca osoto gari za ipon i osvaja odlično 2.mjesto. Bravo!!!!

Čestitam curama na odličnim borbama. Sari i Kaji sve pohvale za borbe u trenutno za njih prejakoj konkurenciji ali ne sumnjam da će u narednim godinama biti sve bolje. Šteta za međusobnu borbu naših cura do 52 kg, ali što je tu je. Helena je odradila odlične borbe baš kao i Dora. Na kraju mogu samo reći svaka čast mojoj ekipi na ostvarenim rezultatima. Sve rezultate možete pogledati na https://judo.hr/competition/3800/brackets


Trener :
Josip Šančić