Judo Klub Samobor

PRVENSTVO HRVATSKE ZA SENIORE I SENIORKE
ZAGREB, 21.01.2023.

Helena prvakinja Hrvatske, Sara brončana, Matea na korak do postolja!!!

Na prvom ovogodišnjem PH okupilo se 152 natjecatelja iz cijele Hrvatske.
Naš klub imao je 5 predstavnica koje su ostvarile slijedeće rezultate:

MATEA SVEČNJAK – 52 KG je u prvom kolu upisala poraz na ipon 30 sekundi prije isteka borbe. U finalu repasaža bacila je na ipon i osigurala borbu za medalju. U borbi za broncu gubi borbu na gušenje i završava natjecanje na 5.mjestu.

DORA BORTAS – 63 KG je u prvom kolu bila slobodna. U četvrtfinalu gubi borbu u GS na wazari. Zatim u repasažu gubi borbu na wazari i završava natjecanje. Treba reci da je nastupila usprkos bolova u donjem dijelu leđa zbog čega je odradila tek nekoliko treninga u zadnjih mjesec dana.

KAJA ŠPOLJARIĆ – 70 KG je danas u prvoj borbi, protiv objektivno jače protivnice, izgubila na 2 wazarija. U repasažu Kaja gubi borbu na 2 wazarija i završava natjecanje. Nažalost, u zadnjoj borbi slomila je nos i želimo joj brzi oporavak.

SARA ŠANČIĆ – 70 KG je u prvom kolu izgubila u parteru gušenjem. U repasažu baca na ouchi gari i zahvatom pobjeđuje na ipon. U borbi za broncu Sara je odradila odlicno, bacila na wazari a zatim zahvatom držanja pobjeđuje i osvaja sjajno 3.mjesto🥉. Bravo!!!!

HELENA VUKOVIĆ +78 KG u prvoj borbi Helena je pobijedila svoju protivnicu u parteru gušenjem. U drugoj borbi ponovo nakon jednog napada protivnice u parteru gušenjem pobjeduje na ipon. U trecoj borbi Helena je bila odlična, baca na ipon i osvaja 1.mjesto🥇 i postaje PRVAKINJA HRVATSKE!!!!!! Bravo.

Trener :
Josip Šančić