Judo Klub Samobor

Prvenstvo Hrvatske za dječake i djevojčice, Zagreb, 01.04.2023.

Arian postao PRVAK HRVATSKE🥇, Noa do bronce🥉, Adrian na korak do postolja!!!💪💪💪

Danas se u Podsusedu održalo PH za uzrast dječaka i djevojčica do 14 godina. Okupilo se 356 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Naš klub imao je 13 predstavnika koji su ostvarili slijedeće rezultate :

KELEMINOVIĆ NOA – 30KG je u prvom kolu upisao pobjedu na ipon bacivši svog protivnika na 2 wazarija. U drugom kolu je tek u GS bacio na wazari i pobjedio. U trećem kolu je nažalost izgubio zahvatom drzanja na ipon. U posljednjem kolu vodio je na wazari 20 sekundi prije kraja i nije uspio izdržati. Borba odlazi u GS i Noa gubi borbu na ipon. Na kraju osvaja odlično 3.mjesto!!! 🥉

MARIĆ LUKA – 34 KG je u prvom kolu upisao poraz izgubivši na ipon. U repasažu je nažalost upisao jos jedan poraz i završava natjecanje. 

KRALJEVIC JURAJ – 38 KG je u prvoj borbi nažalost upisao poraz na ipon. U repasažu je stvarno naivno ušao u borbu, pao na kontru na ipon i završava natjecanje. 

KATULIĆ JAKOV – 42 KG je izgubio u prvoj borbi nakon jedne pogreske u parteru i ostao u zahvatu i gubi borbu na ipon. Nažalost, nije imao popravne borbe i završava natjecanje. 

ŠIKIĆ TIMON – 42 KG je izgubio u prvoj borbi na ipon. Kako njegov protivnik nije došao do polufinala ostaje bez prilike za popravak i završava natjecanje. 

FABEKOVEC MARTIN – 42 KG upisao je pobjedu u prvom kolu na ipon. U drugom kolu je nažalost sam sebe pobijedio u GS i  izgubio na wazari. Nije imao popravne borbe i završava natjecanje. 

BALOG NINO – 42 KG je izgubio u prvoj borbi nakon sto je bacio sam sebe na ipon u repasažu lojepo baca svog protivnika na ipon. U drugom kolu repasaža ponavlja scenarij iz prve borbe i sam sebe baca na ipon i završava natjecanje. 

RADMAN GABRIEL NEO – 42 KG je upisao pobjedu u prvom kolu u zadnjim sekundama kad je bacio svog protivnika na wazari. U drugom kolu je nažalost izgubio na 2 wazarija. U repasažu je prvo pobijedio svog protivnika u GS na wazari a zatim u drugom kolu repasaža gubi borbu na ipon i završava natjecanje. 

JOSIĆ ADRIAN – 66 KG  je u prvom kolu upisao pobjedu na wazari. Zatim u četvrtfinalu zahvatom držanja pobjeđuje na ipon i ulazi u polufinale. U polufinalu je poveo i vodio sve do 7 sekundi prije kraja, tada pada na ipon i odlazi u borbu za broncu. U borbi za broncu odradio je najlošije danas, izgubio zahvatom drzanja i na kraju osvojio 5.mjesto.

MARKOVIĆ ARIAN – 66 KG je u prvom kolu upisao pobjedu iponom. U drugom kolu pobjeđuje na wazari i ulazi u polufinale. U polufinalu je odradio odlično, baca na ipon i ulazi u finale. U finalu  je bio maestralan, bacio na wazari, zadržao prednost do kraja i postao PRVAKOM HRVATSKE!!!! BRAVO🥇🏆

JANKOVIĆ KORINA – 36 KG je upisala poraz u prvom kolu. U repasažu   tek u GS baca svoju protivnicu na ipon. U finalu repasaža pada na ipon i završava natjecanje na 7.mjestu.

PREVENDAR PAOLA – 57 KG je upisala poraz u prvom kolu izgubivši na ipon. Kako njena protivnica nije došla do polufinala ostaje bez prilike za popravak i završava natjecanje. 

VIDAK MATEA – 57 KG je u prvom kolu upisala poraz u GS na ipon. Nažalost nije imala popravne borbe i završava natjecanje. 

Čestitamo svim osvajačima medalja a svim onima koji su ovaj put ostali bez medalje želimo reći da ce biti bolje drugi put. Kao što stara judo izreka kaže NIJE BITNO KOLIKO SI PUTA PUTA PAO, VEĆ KAKO ĆEŠ BRZO USTATI. 

Treneri :

Bortas Dora

Josip Šančić