Judo Klub Samobor

PRVENSTVO HRVATSKE ZA ML. KADETE I KADETKINJE – ZAGREB, 30.10.2021.

Karla Kolman i Lovro Špoljarić do bronce!!!!!

Danas se u Podsusedu održalo PH za uzratse do 16 godina na kojem je sudjelovalo 276 natjecatelja iz 53 kluba. Naš klub imao je 7 predstavnika koji su ostvarili slijedeće rezultate :

Vanja Svečnjak – 52 kg je u prvom kolu odradila jako loše, dozvolila protivnici da uhvati gard i dominira u borbi. Izgubila je na ipon zahvatom držanja. Kako njena protivnica nije došla do polufinala ostala je bez popravnih borbi i završava natjecanje.

Petra Vidak – 63 kg je u prvom kolu loše ušla u borbu i izgubila iponom. U repasažu ponovo nije bila ona prava, pada na ipon i završava natjecanje.

Karla Kolman – 70 kg je nažalost u prvoj borbi izgubila na ipon. U repasažu je prošla bez borbe i odlazi u borbu za broncu. U borbi za treće mjesto Karla ulazi motivirano i nakon nekoliko uzastopnih napada konačno prolazi, baca na ipon i osvaja odlično 3.mjesto! Čestitamo!!!!!!

Vita Lencur +70 kg je u prvom kolu odradila dobru borbu, gubila na wazari i do kraja nije uspjela stići prednost i u toj želji pada na ipon. U finalu repasaža odlično otvara borbu i baca na wazari. Međutim, u nastavku borbe pala joj je koncentracija i pada na 2 wazarija, gubi borbu i završava natjecanje na 7.mjestu.

Lovro Špoljarić – 42 kg je u prvoj borbi upisao pobjedu na ipon. U drugom i trećem kolu nije bio ni blizu razini na kojoj ga želimo gledati, gubi obje borbe ali u sistemu svak sa svakim na kraju osvaja sjajno 3.mjesto! Čestitamo!!!!!

Saša Horvat – 60kg u najbrojnijoj kategoriji dana Saša je u prvom kolu upisao poraz na 2 wazarija. Njegov potivnik gubi borbu za polufinale i tako Saša ostaje bez popravnih borbi i završava natjecanje.

Bruno Štabi – 60kg je odradio jednu stvarno dobru borbu i u početku dominirao gardom i odlično vodio borbu. Nažalost, trenutak neopreznosti, pada na ipon i gubi borbu. Kako njegov protivnik nije došao do polufinala ostaje bez popravnih borbi i završava natjecanje.

Pohvalio bih svoje natjecatelje, čestitamo osvajačima medalja a svima ostalima želimo da već idući vikend isprave greške sa današnjeg natjecanja.

Treneri:
Andreja Čižmek
Josip Šančić