Judo Klub Samobor

PRVENSTVO HRVATSKE ZA MLAĐE KADETKINJE I KADETE
Zagreb, 1.10.2022.

Niko Katanec viceprvak Hrvatske!

U Podsusedu se održalo Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadetkinje i kadete do 16 godina, a naš klub predstavljalo je 8 natjecatelja.

TOMIČIĆ Anja -44kg u kategoriji sa 8 natjecateljica pobjeđuje prvu borbu ipponom lijepim niskim seoim. Sljedeće dvije borbe ne odgovara na agresivnost protivnica i osvaja 5. mjesto. Pohvale Anji na kontroliranju emocija. Sljedeći put još jače gristi i bit će medalja.

KOLMAN Karla -70kg
Po meni natjecatelj koji se od svih u dvorani najviše veselio i jedva dočekao svoje borbe. Od silnog čekanja gubi glavu i pada instantno u prvoj borbi. U sljedeće dvije borbe to popravlja i baca ippone te ulazi u borbu za broncu. Borbu za broncu radi jako dobro, ali bude kontrirana na svoj napad i osvaja 5. mjesto. Malo je falilo do bronce, ali medalje će doći.

LENCUR Vita +70kg
U prvoj borbi pada na wazaari i već sljedeći napad stiže, baca i zahvatom pobjeđuje borbu. U polufinalu baca na sebe i gubi meč. Slično radi i u borbi za broncu pa ostaje na 5. mjestu. Vita je super odradila borbe, ali fali taj završetak da potvrdi pobjedu.

ŠPOLJARIĆ Lovro -50 kg
U prvoj borbi ostaje u zahvatu i put do medalje nastavlja u repasažu. U drugoj borbi je pokazao da ne odustaje pa ni do zadnje milisekunde jer wazaarijem izjednačava borbu sa zvukom zvona i pobjeđuje u golden scoru. U finalu repasaža odlično radi i pobjeđuje kroz 2 wazaarija. Borbu za broncu odrađuje dobro, baca na wazaari, ali neoprezno pada na ouchi i osvaja 5. mjesto. Lovro je odlično svoje borbe unatoč prehladi i virozi. Minuta ga je dijelila od medalje pa vjerujem da je sljedeće državno na postolju.

GULIŠ Toni -60kg
Toni prvo kolo dobiva jakog protivnika iz Vinkovaca za kojeg nije pronašao rješenje i gubi borbu. U borbi u repasažu ne nameta svoj dominatni gard, pada na ippon i završava natjecanje.

HORVAT Saša -60kg
U istoj kategoriji kao Toni borio se i Saša. Uvjerljivo pobjeđuje 1. borbu uchimatom. U drugoj borbi okreće se napola i pada na wazaari, napada cijelu borbu i baca ouchigari za pobjedu. Četvrtfinale odlično odrađuje, ali gubi akumulacijom kazni. Borbu u repasažu gubi na 2 wazaarija i osvaja 9. mjesto. Saša je zmajski odradio natjecanje i par sitnica koje su prevagnule dijelile su ga od medalje.

VUJICA Marko -73kg
Marko je otvorio natjecanje uchimatom na ippon. Sljedeće kolo gubi u zadnjim sekundama i kreće u borbu za broncu. Brzim niskim seoim pobjeđuje 3. borbu u 11 sekundi. U 4. borbi odmah baca na wazaari da kasnije potvrdi ipponom. Neoprezno ulazi u sljedeću borbu i odmah pada te je kroz 5 borbi zaustavljen na 7. mjestu. Marko se inače bori u mlađem uzrastu i ovdje je pokazao da može tući i par godina starije dečke.

KATANEC Niko +81kg
Niko prvu borbu vrlo dominatno baca sasae na ippon. Četvrtfinale radi taktički i protivnika tjera na 3 kazne. U polufinalu baca makikomi, prima zahvat i ulazi u finale Prvenstva Hrvatske. U finalu pada na koshigurumu i postaje viceprvak Hrvatske!
Niko je na strunjači pokazao koliko je jači od svih dečkiju u Hrvatskoj i koliko može.
Bravo Niko!

Ekipa je stvarno dobro odradila svoje borbe. Vodili su borbe, poslušali svaki savjet i ostavili sebe na strunjači (neki energiju, neki nožne prste).
Pohvale svima na borbama i trudu, velike pohvale Niki koji je zaokružio dan i popeo se na postolje te je Samobor bogatiji za državno srebro.
Glava gore, nastaviti putem kojim trenirate i u sljedećim natjecanjima će ova peta mjesta biti medalje.

Treneri:
Josip Šančić
Dora Bortas
Martina Greblički
Marta Borta