Judo Klub Samobor

PRVENSTVO HRVATSKE KADETKINJE/KADETI (U18) 29.01.2023.

Danas se u Podsusedu održalo PH za kadete i kadetinje na kojem je nastupilo 290 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Među njima bilo je naših 8 natjecatelja koji su ostvarili sljedeće rezultate :

LOVRO ŠPOLJARIĆ – 50KG je u prvom kolu upisao pobjedu na ipon. U cetvrfinalu je odradio daleko ispod svojih mogućnosti i gubi borbu gušenjem. U repasažu je konačno bio odlican i pobjeđuje na ipon. U finalu repasaža gubi borbu na ipon i završava natjecanje na 7.mjestu.

FILIP KAJGANIĆ – 50 KG je u prvom kolu bacio na wazari, zadržao prednost do kraja i pobijedio borbu. U četvrtfinalu nažalost nije bio koncentriran, pada na wazari, ostaje u zahvatu i gubi borbu. U repasažu se borio odlično, gubio na wazari, zatim bacio i borba odlazi u GS. Nažalost tamo gubi i završava natjecanje. 

NOA LENCUR – 60 KG je u prvom kolu izgubi na ipon. U repasažu neoprezno ulazi u borbu, pada na wazari i ostaje u zahvatu držanja, gubi borbu i završava natjecanje. 

SAŠA HORVAT – 60 KG je u prvom kolu bacio na wazari i zahvatom drzanja pobijedio na ipon. U drugom kolu nažalost pada na wazari i nije uspio stići prednost protivnika i gubi borbu. Nažalost, nije imao popravnih borbi i završava natjecanje. 

TONI GULIŠ – 66 KG je u prvom izgubio na ipon, pao na wazari i ostao u zahvatu držanja. Kako njegov protivnik nije došao do polufinala ostaje bez prilike za popravak i završava natjecanje. 

MARKO VUJICA – 81 KG je u prvom kolu odradio pametno i sa 2 wazarija pobijedio svog protivnika. U četvrtfinalu gubi gušenjem i odlazi u repasaž. U repasažu je nažalost izgubio na ipon i završava natjecanje. 

ANJA TOMIČIĆ – 44KG je u prvoj borbi izgubila na 2 wazarija. Zatim u finalu repasaža ponovo nije odradila kako treba, pada na 2 wazarija, gubi bori i završava natjecanje na 7.mjestu.

VITA LENCUR +70KG je u cetvrtinalu odradila ispod svojih mogućnosti, pala na wazari i zahvatom drzanja izgubila borbu. U finalu repasaža Vita je izgubila na gušenje i završava natjecanje na 7.mjestu.

Danas nas baš i nije išlo, ali glavu gore jer 90 % naših natjecatelja su ml. kadeti i njihovo vrijeme tek dolazi. Bilo je i onih koji su odradili jako dobro i onih koji su bili ispod očekivanja, ali  tako je to. Ostaje nam da dignemo glave i pripremimo se bolje za slijedeći turnir. 

Treneri :

Dora Bortas 

Josip Šančić