Judo Klub Samobor

PRVENSTVO HRVATSKE ZA JUNIORE I JUNIORKE, ZAGREB, 02.04.2023.

PRVENSTVO HRVATSKE ZA JUNIORE I JUNIORKE
ZAGREB, 02.04.2023.

Matea treći put zaredom PRVAKINJA HRVATSKE🥇🏆, Kaja i Sara do bronce🥉🥉!!!! U ekipnom poretku cure su osvojile sjajno 2.mjesto!!!!🏆🏆🏆🏆🏆

Dan nakon uzrasta U14 na tatami su izašli juniori i juniorke i borili se za naslov najboljih u Hrvatskoj u 2023.godini. Među 176 juniora iz cijele Hrvatske našlo se i naših 4 predstavnika koji su ostvarili sljedeće rezultate :

BORNA LOŽNJAK – 73 KG je u prvom kolu bacio prekrasan ouchi gari za ipon. U drugom kolu nije se držao plana i to ga je koštalo padom na ipon. U repasažu je odradio odličnu borbu, poveo na wazari ali pred sam kraj borbe pao na ipon, gubi borbu i završava natjecanje.

MATEA SVEČNJAK – 52 KG je u prvom kolu bila slobodna. U polufinalu se mučila na početku borbe ali onda je bacila lijepu uchi matu za ipon i plasirala se u finale 3 godinu u nizu. U finalu je povela na wazari a zatim prekrasna uchi mata za treci uzastopni naslov prvaka Hrvatske. Osvaja 1.mjesto🥇BRAVO!!!

KAJA ŠPOLJARIĆ – 70 KG je u četvrtfinalu pobjedila svoju protivnicu na wazari i plasirala se u polufinale. U polufinalu nije nasla rješenje za svoju protivnicu. U jednoj tranziciji neoprezno ostaje otvorena i gubi borbu na gušenje. U borbi za broncu bila je odlična i lijepom uchi matom baca na ipon i osvaja odlicno 3.mjesto. 🥉BRAVO!!!

SARA ŠANČIĆ – 70 KG je u četvrtfinalu pobjedila protivnicu na ipon. U polufinalu je odradilo dobro, nazalost nedovoljno za finale. Pada na ipon i odlazi u borbu za broncu. U borbi za broncu odadila je odlično, bacila na wazari i zahvatom držanja pobjeđuje na ipon i osvaja 3.mjesto. 🥉BRAVO!!!

U ekipnom poretku cure su osvojile sjajno 2.mjesto!!!!🏆🏆🏆🏆🏆. ČESTITAMO!!!!! 💪💪💪

Čestitamo svim osvajacima medalja i svima zajedno na odličnim borbama. Veselimo se vidjeti da su odradili neke od zadataka koje smo im zadali,a one koje nisu probati cemo vec na nekom novom natjecanju.

Treneri :
Dora Bortas
Josip Šančić