Judo Klub Samobor

PRVENSTVO HRVATSKE ZA ML. SENIORE I DJEČAKE I DJEVOJČICE – ZAGREB, 02.10.2021.

Ivano Šojat, Niko Katanec i Sara Šančić viceprvaci Hrvatske, Anja Tomičić i Lana Korovljević brončane!!!!

U23

Danas se u Podsusedu održalo prvenstvo Hrvatske za uzraste mlađih seniora U23 i za uzraste dječaka i djevojčica U14. Natjecanje su otvorili uzrasti U23, a naš klub imao je tri predstavnice koje su ostvarile slijedeće rezultate:

MATEA SVEČNJAK – 52 kg (11 natjecateljica) je promijenila kategoriju i u svom prvom nastupu u novoj kategoriji nije baš odradila najbolju borbu. Nakon boljeg početnog garda i shida za protivnicu, neoprezno ulazi u nastavak borbe i pada na ipon. Kako njena protivnica nije prošla do polufinala ostaje bez prilike za popravne borbe i završava natjecanje.

KAJA ŠPOLJARIĆ – 63 kg(11 natjecateljica) u prvom kolu je odradila jednu dobru borbu i sa dva wazarija pobijedila svoju protivnicu. U drugom kolu Kaja nije uspjela nametnuti svoj gard i njena protivnica pobjeđuje na 2 wazarija. U repasažu pogreška Kaje na samom početku borbe, nakon neuspjele kontre pada na ipon i završava natjecanje na 7.mjestu.

SARA ŠANČIĆ – 63 kg (11 natjecateljica) je u prvom kolu bila slobodna. U drugom kolu teže od oočekivanog tek u GS pobjeđuje svoju protivnicu na wazari i ulazi u polufinale. U polufinalu baca na wazari i još tjera protivnicu na 3 shida, pobjeđuje i ulazi u finale. U finalu je nije bila niti blizu razine na kojoj je želimo gledati, gubi borbu na ipon i osvaja sjajno 2.mjesto!!!!!!!! Čestitamo!

U14

IVANO ŠOJAT – 30 kg je u prvoj borbi upisao pobjedu bacivši svog protivnika na wazari a zatim i na ipon. U drugoj borbi je bio vrlo blizu pobjedi ali 10 sekundi prije kraja ostaje u zahvatu, njegov protivnik dobija wazari i pobjeđuje. U sistemu svak sa svakim Ivano je nakraju osvojio odlično 2.mjesto i postao viceprvak Hrvatske!!!!!!! Čestitamo!

LOVRO ŠPOLJARIĆ – 42 kg je nažalost upisao poraz u prvom kolu na ipon. U repasažu ispod svih očekivanja Lovro pada na kontru na ipon i završava natjecanje.

FILIP KAJGANIĆ-42kg je u prvom kolu odradio dobru borbu ali je na kraju pala konvetracija, pada na ipon i gubi borbu. Kako njegov protivnik nije došao do polufinala ostaje bez popravnih borbi i završava natjecanje.

NIKOLA VARENINA-55 kg u prvom kolu odlično otvara borbu i baca krasan ouchi gari na ipon. U drugom kolu na samom početku borbe pada na ipon i gubi borbu. Zatim u repasažu gubi borbu na ipon i završava natjecanje.

MARKO TOKIĆ-66 kg u najbrojnijoj kategoriji u svom prvom nastupu dobro otvara borbu, ali u parteru ostaje u zahvatu držanja, gubi borbu na ipon i završava natjecanje.

NIKO KATANEC+66kg je u prvom kolu upisao pobjedu na ipon zahvatom držanja. U drugom kolu ponovo potpuna dominacija našeg natjecatelja, lijepi prelazak u zahvat držanja i pobjeda na ipon. U četvrfinalu Niko ponovo zahvatom držanja pobjeđuje na ipon. U polufinalu Niko zahvatom držanja pobjeđuje i osigurava finale. U finalu u petoj borbi dana malo je ponestalo snage, i gubi borbu na 2 wazarija, osvaja sjajno 2.mjesto!!!! Čestitamo!!!

ANJA TOMIČIĆ – 40 kg je u prvoj borbu upisala poraza na wazari a zatim na ipon. Odlazi u borbu za broncu gdje konačno radi sve što joj treneri govore i sa dva wazarija pobjeđuje i osvaja sjajno 3 mjesto!!!!Čestitamo!

LANA KOROVLJEVIĆ – 44kg je u prvom kolu odradila dobru borbu ali je ovaj put protivnica bila uspješnija i pobjeđuje Lanu na ipon. U repasažu baca na dva wazarija i osigurava borbu za broncu. U borbi za treće mjesto Lana se borila odlično, uspijela je uhvatiti zahvat držanja i osigurati wazari. To je bilo dovoljno za pobjedu i Lana osvaja odlično 3.mjesto!!!!!!! Čestitamo!!!!

Treneri: Andreja Čižmek Josip Šančić