Česta Pitanja

Nove članove upisujemo tijekom cijele godine, no potičemo početak treninga s početkom sezone kako bi lakše pratili treninge.

U predškolsku grupu upisujemo djecu s navršenih 4 godine na dalje . Ponekad upisujemo i nešto mlađu djecu ako roditelji i mi ustanovimo da dijete može samostalno pratiti trening.

 1. Kimono (gornji i donji dio, pojas) – prvih nekoliko treninga može i trenirka dugih rukava (gornji i donji dio) bez metalnih dijelova
 2. Voda
 3. Čista majica bez metalnih dijelova (ne potkošulja)
 4. Papuče i čiste čarape
 5. Ukoliko je potrebno: gumica za kosu bez metalnih dijelova
 1. Na treninge je važno dolaziti na vrijeme kako se ne bi ometao kontinuitet rada (doći dovoljno ranije kako bi se dijete stiglo presvući).
 2. Početnici mogu dolaziti u trenirci dugih rukava (gornji i donji dio) nekoliko tjedana dok se ne odluče žele li trenirati judo. Nakon toga bilo bi poželjno kupiti kimono jer je bez adekvatne opreme teže raditi.
 3. Kimono uvijek treba biti uredan i čist. Zbog toga je važno izvaditi ga iz torbe nakon svakog treninga i oprati jednom tjedno.
 4. Obavezno je na treninge nositi papuče kako se prljavština ne bi prenijela iz wc-a i svlačionica na strunjaču na kojoj treniramo.
 5. Judo strunjača mjesto je na kojem se hoda bos (ili u čistim čarapama kad je hladnije).
 6. Judaši dio treninga i borbe odrađuju u parteru pri čemu često glavom i licem dodiruju strunjaču. Zbog toga je iznimno važno strunjaču održavati čistom i urednom.
 7. Judaši na treninzima i natjecanjima ne smiju nositi: nakit (naušnice, ogrlice, narukvice), metalne špangice, satove… Ukratko, na sebi ne smiju imati ništa metalno kako ne bi prilikom treninga ozlijedili sebe ili drugu djecu.
 8. Važno je na trening doći čist. To podrazumijeva imati čista stopala i ruke, te uredne i podrezane nokte. Urednost noktiju izrazito je važna jer u kontaktu s kimonom može doći do ozlijeda ukoliko nisu uredno podrezani. To također spriječava i eventualne ogrebotine prilikom kontakta u borbi ili igri.
 9. Ispod kimona na TRENINZIMA djeca smiju imati majicu (ne potkošulju!). Na NATJECANJIMA dječaci ne smiju imati nikakvu majicu, a djevojčice smiju imati majicu isključivo bijele boje.
 10. Djeca s dugom kosom moraju kosu uredno zavezati i maknuti s lica i to isključivo gumicama BEZ METALA. To vrijedi i za natjecanja gdje je zbog takve gumice moguća diskvalifikacija natjecatelja.

Kimono za judo može biti bijele i plave boje se po mnogim karakteristikama razlikuje od kimona koja se koriste u ostalim borilačkim sportovima. Dvije boje kimona postoje samo zbog razlikovanja natjecatelja na natjecanjima. Natjecatelj koji je prvi prozvan nosi bijeli kimono, dok onaj koji je prozvan drugi nosi plavi kimono. Između njih ne postoje nikakve tehničke razlike. Ne potičemo kupnju plavog kimona do 15,16 godine kada je ono tek potrebno.

Judo klub Samobor naručujemo kimona nekoliko puta godišnje o čemu roditelje obavijestimo preko interne mailing liste kluba. Također, kimono možete kupiti sami uz par savjeta:

– kupujte kimono u dogovoru s trenerom – on/a će Vam reći koji bi kimono najbolje odgovarao uzrastu Vašeg djeteta. Nema potrebe kupovati „najskuplji i najbolji“ kimono u katalogu ako Vam je dijete tek krenulo na judo.

– kupite malo veći kimono – …pogotovo ako je početak godine jer će Vaše dijete vjerojatno narasti do kraja sezone. Također, neke marke kimona su poznate da se „stisnu u pranju“

Ispunjenu pristupnicu koju dobijete u klubu  i fotokopiju  domovnice.

Mjesečna članarina iznosi 200kn za 3 judo treninga tjedno (lokacija: Samobor) Za 2 člana iz iste obitelji zajedno iznosi 300kn, 3. i svaki sljedeći član iste obitelji oslobođen je plaćanja članarine.

Mjesečna članarina iznosi 135kn za 2 judo treninga tjedno (lokacija: Horvati) Za 2 člana iz iste obitelji zajedno iznosi 190kn, 3. i svaki sljedeći član iste obitelji oslobođen je plaćanja članarine.

Mjesečna članarina iznosi 150kn za 3 fitness treninga tjedno.

Uplatnice s barkodom Vam šaljemo na Vašu e-mail adresu. Ako vam takav način dobivanja uplatnice nije zgodan, isprintane uplatnice podijelimo na treningu.

Da. Svaki član Judo kluba Samobora dužan obaviti obvezan, besplatan liječnički pregled u ordinaciji za medicinu rada i sporta svakih 6 mjeseci u terminima o kojima vas na vrijeme obavijestimo. Molimo roditelje da svakako poštuju dogovorene termine i pridržavaju ih se jer je, zbog velikog broja sportaša u klubu, teško dogovoriti naknadne termine. Na svakom natjecanju za vrijeme vaganja provjerava se ima li dijete valjani liječnički pregled. Ukoliko nema ne dozvoljava mu se nastup na natjecanju.

Sve obavijesti šaljemo mailom preko naše mailing liste u koju vas ubacujemo pri upisu u klub.

Za bilo kakve informacije obratite se na mail i telefon trenera ili kluba. Zbog dobrobiti i sigurnosti Vaše djece, želje da kvalitetu treninga zadržimo na visokoj razini, ali i zbog činjenice da se treninzi odvijaju jedan za drugim bez pauze između termina, molimo Vas da ne ometate trenere za vrijeme, neposredno prije i nakon treninga. Ukoliko želite porazgovarati s trenerom o napretku Vašeg djeteta, dobiti ili dati bilo kakve informacije, slobodno dogovorite sastanak u vrijeme koje neće ometati odvijanje treninga. Naši treneri vrlo će rado popričati s Vama i dati Vam sve potrebne informacije!

Smatramo da su roditelji izrazito važan dio našeg kluba te podržavano njihovo sudjelovanje i uključenost u sportski život djeteta. Vi ste ključni suradnici u izgradnji našeg uspješnog tima zbog čega smo uvijek otvoreni za komunikaciju.

Na početku sezone u prostorijama kluba organizira se roditeljski sastanak za sve roditelje novih članova kluba. Na tom sastanku treneri i uprava dat će Vam osnovne informacije o sebi, svojoj stručnosti, trenerskoj filozofiji, ciljevima i zadacima sportskog programa, ali i obrazložiti Vam što se sve Vas očekuje (uloge i odgovornosti), upoznati s pravilima ponašanja na treninzima i natjecanjima, pravilima sporta te Vam omogućiti postavljanje pitanja i stručne odgovore na njih.

Roditeljski sastanci odvijaju se i više puta godišnje. Obavijest o održavanju roditeljskog sastanka biti će objavljena najmanje tjedan dana ranije na oglasnoj ploči i na mailing listi. Uz to, djeca će dobiti letke s vremenom i mjestom održavanja, planiranim trajanjem i okvirnim temama o kojima će se raspravljati. Takvi sastanci idealna su mjesta za komunikaciju s trenerima i upravom te su mjesto na kojem ćete dobiti sve potrebne informacije.

0d 2014.g. u klubu se provode radionice za roditelje na kojima se mogu educirati o tome kako pružiti adekvatnu podršku sportašima.