Judo Klub Samobor

Porec Cadet European Cup 2024, 16 -17. 03.2024., Croatia

Marko Vujica na korak do postolja na Europskom kupu za kadete u Poreču 💪👏👏👏!!!

Total competitors 560
Men competitors 338
Women competitors 2022
Total countries 24

Na europskom kupu za kadete u Poreču naš klub imao je 2 predstavnika. Prvog dana natjecanja na tatami je izašao LOVRO ŠPOLJARIĆ – 60 KG(62 natjecatelja).
U prvom kolu protiv GEVRYIE(SWE) Lovro je odradio dobro. Morao je prvo svladati tremu i vec u drugom napadu baca na wazari. Onda je pred sam kraj borbe bacio na drugi wazari i pobjeđuje na ipon. U drugom kolu protiv CECI (ITA) vrlo teška i izjednačena borba u kojoj je tek u GS Lovro malo posustao i dobio 3 kaznu za neaktivnost i izgubio borbu. Nažalost nije imao popravne borbe i završava natjecanje.

Drugog dana natjecanja na tatami je izašao MARKO VUJICA – 90KG (22 natjecatelja). U prvom kolu protiv VAN ADRICHEM (NED) Marko je bio odličan, niti u jednom trenutku nije dao šansu svom protivniku. U jednom napadu radi odličnu tranziciju, prima zahvat držanja i pobjeđuje na ipon. U drugom kolu protiv DAPPER (BRA) bio je zaista odličan, poveo na početku borbe na wazari i uspio zadržati prednost do samog kraja borbe, pobjeđuje i ulazi u četvrtfinale . U četvrtfinalu protiv SONNTAG (FRA) koji je trenutno 9.na WRL odradio je dobro, francuz je bio bolji ali radi pogrešku, roni na glavi i zbog diskvalifikacije gubi borbu, a Marko ulazi u polufinale.
U polufinalu protiv MANFELDS (LAT) nažalost Marko nije uspio pobijediti. Borio se stvarno odlično, ali nije uspio stići prednost od wazarija i pred sam kraj borbe pada na jos jedan wazari i odlazi u borbu za broncu. Tamo je protiv RILEY (GBR) izgorio od želje i vidjelo se da mu je ovo prvi europski kup. Dva puta ga je protivnik kontrirao na wazari, Marko gubi borbu i osvaja odlično 5.mjesto👏🖐️💪.

Dečki su bili zaista odlični i od srca im želim zahvaliti na sjajna 2 dana natjecanja u Poreču. Marko je još uvijek mlađi kadet i vjerujem da ce nas još puno puta razveseliti sjajnim rezultatima, isto kao i Lovro. Hvala svima koji su nam bili podrška i navijali za nas. Ostajemo na trening kampu kako bi se što bolje pripremili za nadolazeća natjecanja.

Trener :
Josip Šančić