Judo Klub Samobor

World Veterans Judo Championship, Abu Dhabi 30.10.-03.11.2023

Trećeg dana SP u Abu Dhabiju naš predstavnik Josip Šančić u kategoriji M4-90 kg postao je SVJETSKI PRVAK. Redom je nanizao pobjede iponom u drugom kolu protiv Kim (KOR), zatim u četvrtfinalu protiv Chlebovy(CZE). U polufinalu protiv prošlogodišnjeg finalista Beradze (GEO) baca na ipon. U velikom finalu protiv Vieira (POR) taktika je bila presudna, treći shido za portugalca i Josip Šančić postaje SVJETSKI PRVAK 🥇.

Četvrtog dana na tatami je izašla Tea Mađar u kategoriji F2 – 57 kg. U četvrtfinalu protiv Ripandelli( ITA) Tea je dobro ušla u borbu, ali se vidjelo da je njena protivnica mlađa (premještena iz F1) i fizički nešto jača, baca Teu na 2 wazarija i pobjeđuje iponom. U finalu repasaža protiv Svaton (CZE) bilo je baš čupavo. Prvo ju je Tea natjerala na kaznu, i tako je zavrsio regularni dio borbe. U GS nakon skoro 2 minute Tea je ostala u zahvatu, izgubila borbu na ipon i završava natjecanje na 7.mjestu👏.

Na kraju, kao i godinu prije vraćamo se u Samobor sa 1 medaljom, ovaj put je Josip osvojio medalju, a Tea nažalost nije uspjela ponoviti postolje iz Krakova. Sve u svemu, bilo je super , borili smo se koliko je išlo i mozemo biti zadovoljni sa ostvarenim.

Josip Šančić