TRENINZI

Treninzi se održavaju na 4 lokacije – Borilačka dvorana OŠ Bogumila Tonija, Borilačka dvorana Hrastina, dvorana Mirnovečka i Društveni dom u Horvatima. 

U kojoj grupi bi judaš trenirao odlučuje trener. Cilj nam je složiti homogene grupe koliko god je to moguće pa djecu svrstavamo u nekoliko grupa ovisno o uzrastu i judaškom stažu.

U grubo, grupe nam idu ovako:

PREDŠKOLCI

U ovoj grupi treniraju djeca koja se prvi put susreću s judom. Tu spadaju djeca predškolske dobi (4 – 7 godina) koji se tek počinju baviti sportom, početnici koji su nosioci bijelog pojasa (9. kyu).

Naglasak je na razvoju bazičnih motoričkih sposobnosti i znanja te osnovnih tehničkih elemenata juda (padovi, bacanja, zahvati držanja…).

1. GRUPA – ŠKOLARCI POČETNICI

U ovoj grupi treniraju školska djeca koja se prvi put susreću s judom i djeca koja su već trenirala u predškolskoj grupi. Uglavnom su to djeca od 7 do 9 godina bijelih ili bijelo-žutih pojaseva.

Naglasak grupe je na stvaranju radnih navika, stjecanju novih prijateljstava, nadogradnji judaških tehnika koje omogućuju polaganje za viši pojas.

2. GRUPA – ŠKOLARCI

U ovoj grupi treniraju djeca koja su uspješno položili za viši stupanj učeničkih pojaseva (žuti, žuto-narančasti. Uglavnom su to djeca od 8 do 11 godina kojima je cilj kontinuirano bavljenje sportom te učenje novih i naprednijih elemenata u judu.

Naglasak grupe je na razvijanju moralnih vještina od iskrenosti i prijateljstva do samokontrole i poštovanja. Ova grupa susreće se s prvim službenim natjecanjima koja za cilj imaju naučiti se nositi s pobjedom i porazom.

3. GRUPA – PREDNATJECATELJI

U ovoj grupi treniraju članovi kluba, uzrasta od 10 do 14 godina, koji sudjeluju na natjecanjima u Hrvatskoj. Također, u ovoj grupi su i nenatjecatelji koji imaju narančasti ili viši učenički pojas.

Uče se tehnički i taktički elementi juda primijenjivi u borbama i natjecanju. Nastavlja se razvoj motoričkih sposobnosti i znanja s postupnim uvođenjem zahtjevnijih i akrobatskih elemenata.

4. grupa – natjecatelji

U ovoj grupi treniraju članovi koji aktivno sudjeluju na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. To su natjecatelji od uzrasta U16 (14,15 g.) pa sve do seniora, koji imaju pravo nastupa na državnim prvenstvima. Također, u ovoj grupi treniraju rekreativci starijih uzrasta koji žele unaprijediti svoje znanje juda.

U ovoj grupi povećan je volumen i intenzitet treninga juda. Naglasak je specifičnim tehnikama i situacijama u borbi. Povećan je i broj treninga koji služe za poboljšanje fizičke spremnosti judaša.   

SEKCIJA HORVATI

Ova sekcija pokrenuta je 2015. godine zbog velike zainteresiranosti roditelja i djece za treniranje juda. U ovoj grupi treniraju djeca predškolskog uzrasta i uzrast školaraca svih razreda. Nositelji su raznih učeničkih pojaseva, od bijelog (9. kyu) do plavog (2.kyu).

REKREACIJA ZA RODITELJE

Rekreativna grupa namijenjena je svim članovima koji žele poboljšati svoju kondiciju i funkcionalne sposobnosti. U ovoj grupi se trenira ne judo nego se koriste vježbe iz fitnessa, pilatesa, yoge i sl.

Treninzi se odvijaju u dvorani na lokaciji Mirnovečka 2 koja je opremljena strunjačama, utezima, girjama, ergometrom, sobnim biciklom, ručnim biciklom, bench klupom, spravom za čučnjeve.