TRENINZI

LOKACIJA VRIJEME PONEDJELJAK UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK

 

Borilačka dvorana
OŠ B. Tonija

18:00 - 19:00

ŠKOLARCI
POČETNICI

ŠKOLARCI
POČETNICI

ŠKOLARCI
POČETNICI

19:00 - 20:00

ŠKOLARCI
ŠKOLARCI
ŠKOLARCI
20:00 - 21:00
PREDNATJECATELJI
PREDNATJECATELJI
PREDNATJECATELJI

 

 

Borilačka dvorana
Hrastina

18:30 - 19:30

PREDŠKOLSKA GRUPA

PREDŠKOLSKA GRUPA

PREDŠKOLSKA GRUPA

20:00 - 21:30

NATJECATELJI

NATJECATELJI

NATJECATELJI

 

Društveni dom
Horvati

17:30 - 18:30

SEKCIJA
HORVATI

Predškolci i 1.-4. razredi

SEKCIJA
HORVATI

Predškolci i 1.-4. razredi

18:30 - 19:30

SEKCIJA
HORVATI

5.-8. razredi i stariji 

SEKCIJA
HORVATI

5.-8. razredi i stariji 

 

Dvorana
Mirnovečka 2

18:30 - 19:30

REKREACIJA
ZA RODITELJE

REKREACIJA
ZA RODITELJE

REKREACIJA
ZA RODITELJE

19:45 - 20:45

REKREACIJA
ZA RODITELJE

REKREACIJA
ZA RODITELJE

REKREACIJA
ZA RODITELJE

Treninzi se održavaju na 4 lokacije – Borilačka dvorana OŠ Bogumila Tonija, Borilačka dvorana Hrastina, dvorana Mirnovečka i Društveni dom u Horvatima. 

U kojoj grupi bi judaš trenirao odlučuje trener. Cilj nam je složiti homogene grupe koliko god je to moguće pa djecu svrstavamo u nekoliko grupa ovisno o uzrastu i judaškom stažu.

U grubo, grupe nam idu ovako:

PREDŠKOLCI

U ovoj grupi treniraju djeca koja se prvi put susreću s judom. Tu spadaju djeca predškolske dobi (4 – 7 godina) koji se tek počinju baviti sportom, početnici koji su nosioci bijelog pojasa (9. kyu).

Naglasak je na razvoju bazičnih motoričkih sposobnosti i znanja te osnovnih tehničkih elemenata juda (padovi, bacanja, zahvati držanja…).

1. GRUPA – ŠKOLARCI POČETNICI

U ovoj grupi treniraju školska djeca koja se prvi put susreću s judom i djeca koja su već trenirala u predškolskoj grupi. Uglavnom su to djeca od 7 do 9 godina bijelih ili bijelo-žutih pojaseva.

Naglasak grupe je na stvaranju radnih navika, stjecanju novih prijateljstava, nadogradnji judaških tehnika koje omogućuju polaganje za viši pojas.

2. GRUPA – ŠKOLARCI

U ovoj grupi treniraju djeca koja su uspješno položili za viši stupanj učeničkih pojaseva (žuti, žuto-narančasti. Uglavnom su to djeca od 8 do 11 godina kojima je cilj kontinuirano bavljenje sportom te učenje novih i naprednijih elemenata u judu.

Naglasak grupe je na razvijanju moralnih vještina od iskrenosti i prijateljstva do samokontrole i poštovanja. Ova grupa susreće se s prvim službenim natjecanjima koja za cilj imaju naučiti se nositi s pobjedom i porazom.

3. GRUPA – PREDNATJECATELJI

U ovoj grupi treniraju članovi kluba, uzrasta od 10 do 14 godina, koji sudjeluju na natjecanjima u Hrvatskoj. Također, u ovoj grupi su i ne natjecatelji koji imaju narančasti ili viši učenički pojas.

Uče se tehnički i taktički elementi juda primjenjivi u borbama i natjecanju. Nastavlja se razvoj motoričkih sposobnosti i znanja s postupnim uvođenjem zahtjevnijih i akrobatskih elemenata.

4. grupa – natjecatelji

U ovoj grupi treniraju članovi koji aktivno sudjeluju na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. To su natjecatelji od uzrasta U16 (14,15 g.) pa sve do seniora, koji imaju pravo nastupa na državnim prvenstvima. Također, u ovoj grupi treniraju rekreativci starijih uzrasta koji žele unaprijediti svoje znanje juda.

U ovoj grupi povećan je volumen i intenzitet treninga juda. Naglasak je specifičnim tehnikama i situacijama u borbi. Povećan je i broj treninga koji služe za poboljšanje fizičke spremnosti judaša. 

SEKCIJA HORVATI

Ova sekcija pokrenuta je 2015. godine zbog velike zainteresiranosti roditelja i djece za treniranje juda. U ovoj grupi treniraju djeca predškolskog uzrasta i uzrast školaraca svih razreda. Nositelji su raznih učeničkih pojaseva, od bijelog (9. kyu) do plavog (2.kyu).

SEKCIJA DV „Osmijeh“

REKREACIJA ZA RODITELJE

Rekreativna grupa namijenjena je svim članovima koji žele poboljšati svoju kondiciju i funkcionalne sposobnosti. U ovoj grupi se trenira ne judo nego se koriste vježbe iz fitnessa, pilatesa, yoge i sl.

Treninzi se odvijaju u dvorani na lokaciji Mirnovečka 2 koja je opremljena strunjačama, utezima, girjama, ergometrom, sobnim biciklom, ručnim biciklom, bench klupom, spravom za čučnjeve.