TRENINZI

Treninzi se održavaju na 3 lokacije – Borilačka dvorana OŠ Bogumila Tonija, dvorana Mirnovečka 2 i Društveni dom u Horvatima. U kojoj grupi bi judaš trenirao odlučuje trener, a na odabir najviše utječu godine i visina judaša.

U grubo, grupe nam idu ovako:

1. GRUPA - PREDŠKOLCI

U ovoj grupi treniraju djeca koja se prvi put susreću s judom. Tu spadaju djeca predškolske dobi (4 – 7 godina) koji se tek počinju baviti sportom, početnici koji su nosioci bijelog pojasa (9. kyu).

Naglasak je na razvoju bazičnih motoričkih sposobnosti i znanja te osnovnih tehničkih elemenata juda (padovi, bacanja, zahvati držanja…) koji omogućuju napredak na višu razinu pojasa.

2. GRUPA – ŠKOLARCI

U ovoj grupi treniraju djeca koja su uspješno položili za viši stupanj učeničkih pojaseva (bijelo-žuti, žuti…). Uglavnom su to djeca od 7 do 12 godina kojima je cilj kontinuirano bavljenje sportom te učenje novih i naprednijih elemenata u judu.

3. GRUPA – PREDNATJECATELJI

U ovoj grupi treniraju članovi kluba, uzrasta od 10 do 14 godina, koji sudjeluju na natjecanjima u Hrvatskoj. Također, u ovoj grupi su i nenatjecatelji koji imaju narančasti ili viši učenički pojas.

Uče se tehnički i taktički elementi juda primijenjivi u borbama i natjecanju. Nastavlja se razvoj motoričkih sposobnosti i znanja s postupnim uvođenjem zahtjevnijih i akrobatskih elemenata.

4. grupa – natjecatelji

U ovoj grupi treniraju članovi koji aktivno sudjeluju na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. To su natjecatelji od uzrasta U16 (14,15 g.) pa sve do seniora, koji imaju pravo nastupa na državnim prvenstvima. Također, u ovoj grupi treniraju rekreativci starijih uzrasta koji žele unaprijediti svoje znanje juda.

U ovoj grupi povećan je volumen i intenzitet treninga juda. Naglasak je specifičnim tehnikama i situacijama u borbi. Povećan je i broj treninga koji služe za poboljšanje fizičke spremnosti judaša.   

SEKCIJA HORVATI

Ova sekcija pokrenuta je 2015. godine zbog velike zainteresiranosti roditelja i djece za treniranje juda. U ovoj grupi treniraju djeca predškolskog uzrasta i uzrast školaraca svih razreda. Nositelji su raznih učeničkih pojaseva, od bijelog (9. kyu) do zelenog (3. kyu).

REKREACIJA ZA RODITELJE

Rekreativna grupa namijenjena je svim članovima koji žele poboljšati svoju kondiciju i funkcionalne sposobnosti. U ovoj grupi se trenira ne judo nego se koriste vježbe iz fitnessa, pilatesa, yoge i sl.

Treninzi se odvijaju u dvorani na lokaciji Mirnovečka 2 koja je opremljena strunjačama, utezima, girjama, ergometrom, sobnim biciklom, ručnim biciklom, bench klupom, spravom za čučnjeve.