Judo Klub Samobor

PRVENSTVO HRVATSKE ZA KADETE I KADETINJE, ZAGREB, 03.02.2024.

Lovro Špoljarić i Marko Vujica viceprvaci Hrvatske🥈🥈👏👏!!!

Danas se u Podsusedu održalo prvo ovogodišnje PH ua uzrast U18. Na natjecanju je nastupalo 221 judaša iz 50 klubova. Naš klub predstavljalo je 6 natjecatelja i ostvarili su slijedeće rezultate :

ANJA TOMIČIĆ – 52 KG je u prvom kolu upisala poraz. Pala je na wazari i ostala u zahvatu držanja. Nažalost ostaje bez prilike za popravak i završava natjecanje.

VANJA SVEČNJAK – 63 KG je upisala poraz u prvom kolu na ipon. Nažalost ostaje bez prilike za popravak i završava natjecanje.

IVANO ŠOJAT – 46 KG je u prvom kolu upisao pobjedu zahvatom držanja na ipon. U četvrtfinalu nažalost gubi borbu na 2 wazarija i odlazi u repasaž. U repasažu je odradio vrlo dobru prvu popravnu borbu i bacio na ipon. U finalu repasaža Ivano se borio odlično. Nažalost, vidjela se velika razlika u kilaži što je presudilo, Ivano gubi borbu na ipon i završava natjecanje na 7.mjestu.

LOVRO ŠPOLJARIĆ – 60 KG je u prvom kolu bacio svog protivnika na ipon. U drugom kolu teška borba ali tjera svog protivnika na 3 shida i pobjeđuje borbu. U četvrtfinalu baca prvo na wazari. Zatim skuplja 2 kazne ali uspijeva jos jednom baciti za pobjedu i prolazi u polufinale. U polufinalu teska borba koju je Lovro odradio maestralno, bacio svog protivnika na wazari a zatim u posljednjoj minuti baca ipon za finale. U finalu je danas naišao na boljeg od sebe, pada na 2 wazarija, gubi borbu i na kraju osvaja sjajno 2.mjesto 🥈 i postaje viceprvak Hrvatske.

BRUNO ŠTABI – 73 KG je u prvom kolu pobijedio, prvo bacio na wazari a zatim zahvatom držanja na ipon. U drugom kolu neoprezno ostaje u parteru i gubi borbu zahvatom držanja na ipon. U repasažu nažalost gubi borbu na ipon i završava natjecanje.

MARKO VUJICA – 90KG je u prvom kolu pobijedio na ipon. U četvrtfinalu u dosta teškoj borbi tek u posljednjih 20 sekundi baca na ipon i ulazi u polufinale. U polufinalu je odradio odlično, prvo je poveo na wazari a zatim prekrasan ipon seoi za finale. U finalu nije našao rješenje za svog protivnika, pada na 2 wazarija, gubi borbu na ipon i osvaja sjajno 2.mjesto 🥈i postaje viceprvak Hrvatske.

Na kraju dana moramo biti zadovoljni sa prikazanim borbama. Uz 2 finala imali smo jos odličnih borbi naših boraca na današnjem PH. Čestitamo osvajačima medalja a svi ostali samo tako dalje i rezultati ce doći. Hvala svima koji su navijali za nas s tribina. 😁❤️

Treneri:
Dora Bortas
Josip Šančić