Judo Klub Samobor

ZAGREB OPEN 2022, 09.04.2022.

Danas se u Podsusedu održao Zagreb Open u konkurenciji kadeta i seniora. Na natjecanju se okupilo 260 natjecatelja iz 40 klubova iz Slovenije i Hrvatske.
Nasi predstavnici ostvarili su slijedeće rezultate:

Kadeti:

Vanja Svečnjak – 52 kg je u prvom kolu upisala poraz zahvatom držanja. U repasažu je odradila malo bolje, ali neopreznost kod primanja garda njena protivnica koristi i baca je na ipon i Vanja završava natjecanje.

Sara Šančić – 70 kg je u prvom kolu u izjednacenoj borbi natjerala svoju protivnicu na treću kaznu. U polufinalu ponovo teška borba koja je otišla debelo u GS. Ipak, nakon 3 Sarina napada protivnica dobija treću kaznu i Sara ulazi u finale. U finalu je pobjedila zahvatom držanja na ipon i osvojila odlično 1. mjesto.

Borna Ložnjak – 73 kg je u prvom kolu odradio poprilično lošu borbu za gard i to ga je na kraju koštalo pobjede. Pao je na wazari a zatim zahvatom držanja gubi na ipon. Nažalost, nije imao popravne borbe i završava natjecanje.

Niko Katanec +90 kg je izgubio u prvoj borbi na 2 wazarija. U repasažu je lijepo nožnom tehnikom bacio na ipon i odlazi u borbu za broncu. U borbi za broncu nažalost gubi na ipon i na kraju osvaja 5.mjesto.

Seniori:

Matea Svečnjak – 52 kg je u kategoriji u kojoj su se borili svaka sa svakom upisala 2 pobjede i 2 poraza i na kraju je zauzela 3.mjesto.

Tea Mađar – 52 kg u kategoriji svaka sa svakom upisala je 4 poraza, i nažalost samo prva borba je bila donekle dobro odrađena, a ostale tri su za zaborav. Na kraju je osvojila 5.mjesto.

Dora Bortas – 63 kg u prvom kolu upisala pobjedu iponom. Zatim je u polufinalu izgubila na 2 wazarija. U borbi za broncu baca na 2 wazarija i osvaja 3.mjesto.

Kaja Špoljarić – 63 kg u prvom kolu je pobijedila na ipon. Zatim u polufinalu ostaje u zahvatu drzanja i gubi borbu na ipon. U borbi za treće mjesto gubi borbu zahvatom držanja i na kraju zauzima 5.mjesto.

Mislim da su seniorke odradile turnir ispod očekivanja, barem što se tiče taktike i borbe za gard, i nadam se da će sve to popraviti na slijedećem natjecanju. Čestitam osvajačicama medalja.

Trener :
Josip Šančić